ADSL

Više
17 godina 11 mjeseci ago #19805 od crazy_chrisss
Replied by crazy_chrisss on topic ADSL

Blento napisao: 1GB/1Mbit

hmm....u Hrvatskoj ne valjda jos nekih par godina,u Australiji je to tek najavljeno za iducu godinu,i to je neki Wireless za ogranicen broj korisnika....bla...

koliko moja saznanja sezu,krajnji korisnici,znaci mi obicni ljudi u svijetu,internet najbrze peru preko T3 ( 44,7Mbit/s) preko koaksijale i Oc-1 (51 Mbit/s) preko optike...i najbrzi poznat net za "obicne ljude" prema informacijama je T3D ( 135Mbit/s) i to takodje preko optike...a 1 Gbit i vise prema mojim saznanjima imaju samo kraljeznice Internet mreze sto i ukljucuje spoj prema velikim firmama,no to opet krajnjem korisniku u toj firmi ne daje tu brzinu...

a kako se u Zagrebu ljeno postavlja optika do krajnjih koristnika,jer ljudi cekaju po godinu dvije da im se dopelja optika,mislim da cemo se jos neko duze vrijeme morat zadovoljit necim do 10Mbit/s ili eventualno max. nekih 45 Mbit/s.... :twisted: :twisted: :twisted:

a sto se tice Vodatela,zovem ih vec jedno 9 mj,mogao sam zivo bice napravit u to vrijeme hehe....nista od toga....dolaze mi na 50m od kuce,ali iz razloga sto bi bio jedini korisnik u zgradi ....NE ISPLATI NAM SE VUC OPTIKA.....bla... :twisted: :twisted: :twisted:

Please Prijava to join the conversation.

Više
17 godina 11 mjeseci ago #19808 od razor
Replied by razor on topic ADSL
Sto se tice povecanja brzine t-com-a, oni to planiraju relativno uskoro dignuti zbog MAX TV-a. Znaci nakon sto dignu brzine moci ces uzeti max tv za 2 televizora, za razliku od sada kad moezs koristiti samo 1 televizor (ustvari mos ih koristiti kolko oces ali posto do tebe dolazi signal od samo jednog programa, zabadava ti to).

Dali ce to povecanje znaciti da ce povecati i brzine internet korisnicima? E to je vec drugo pitanje.

Sto se mene tice, download mi netreba veci od 1 mbita. Samo da je jeftiniji flat rate i da malo podebljaju upload. I ovako sa jednim megabitom skinem sta god hocu i kolko god hocu u vrlo kratkom vremenu.

Više
17 godina 11 mjeseci ago #19810 od blento
Replied by blento on topic ADSL
ma to kako je netko nepismen..ili je namjerno napisao tu cifru...trebalo bi ga javno ismijat.. :lol: :lol:

Soljanica je nesto za Bug izjavila drasticno povecanje brzine...noooo sto se tice paketa...i flatrate-a...to nista...

Inace imao sam poprilicno neugodan poziv...gdje me zvao netko iz T-coma (neka studentica valjda..pa sam bio kulturan..jer znam da cura nije kriva)...gdje mi je nudila Max TV..i ako me zanimaju kakvi podaci i slicno...uglavnom..trebalo je neko vrijeme da joj na lijepi nacin objasnim da nisam zainteresiran..i da nikad necu bit zainteresiran za ista sto T-com nudi.....

Sad sam prinudjen njima placati...jer je takva situacija..no za godinu me nece vise vidjeti...

Više
17 godina 11 mjeseci ago #19881 od anarky1988
Replied by anarky1988 on topic ADSL
da ne otvaram novi topic jel max tv valja... nes mi se stari zagrijao zbog reklama pa zeli uzeti.. i dal ak uzmem max tv dal mogu odjaviti pretplatu htv-u??

Više
17 godina 11 mjeseci ago #19882 od razor
Replied by razor on topic ADSL
Pretplatu HTV-u nemos maknut da imas neznam sta jerbo po zakonu Ljepe Nase, ti ne placas pretplatu na HTV-ov program, nego placas "pretplatu" na svoj televizor.....ilitiga, tko god ima telku mora za nju placati pretplatu (Ako su mjenjali zakon u blizoj buducnosti ispricavam se na netocnim podatcima :D ).
No ima shema da se i to sjebe na nacin da si uzmes neku staru telku, pozoves HTV-ovce da ju "zapecate" (samo moras smislit neki razlog zasto to radis) i rijesis se pretplate na HTV.

Sto se tice MaxTV-a...dali je "dobar"...recimo da se ja NEBI pretplatio na to zato jer imam DCM. Razlika u kanalima je mala (bar ono sto mene zanima), dok kvaliteta slike je daleko na strani MaxTV-a. Ako ti radi dobro internet i maxtv ce ti dobro raditi. No ak ti internet veza ima tendenciju crknut tu i tamo, onda ce ti i MaxTV crkut tu i tamo....ono..nema interneta + nema Televvizora = Puno dosade :D
Da nemam DCM.....najvjerojatnije bi ga uzeo cisto da mogu gledati Science TV i slicne programe. Za ljude koji vole narodnjake, ima dosta ovih "lokalnih" program, domace i "strane" produkcije tako da je to i njima OK stvar. Jos ako volis gledati DVD-ove (tj. posudivati ih iz Videoteke), MaxTV ce ti past ko sjekira u med jerbo se neces morat micat iz kuce...rentanje filmova preko menia na TV-u itd.

Jeb ga..kratkog odgovora na :"jel valja?" nema. Moze bit da ce ti radit sve 5 i da nikad neces imat problema (kao sto npr. ja nisam imao) il ces imat problema kao neki ljudi koji non stop prijavljuju kvarove jer im se smrzava slika, pikselizira tjekom prebacivanja programa itd...

Do You Feal Lucky Punk? :twisted:

Više
17 godina 11 mjeseci ago #19883 od blento
Replied by blento on topic ADSL
HMmm..stari ti se zagrijao zbog reklama..hmm...

Mislim da Razor ima pravo..jer ak ti crko internet..crko ti i TV..pa jeb ga...nemas nist...
Ovako je mozda bolje uzeti Digi-TV i bar ti jedno radi...te si vezan za 12 mjeseci...dok za Max Adsl..ipak 24.....sto je po meni predugo razdoblje za nekog se vezat... ;) Prema tome...ja ne bih prije Digi TV

Moderatori: razor
Vrijeme kreiranja stranice: 0.422 sekundi
Pokreće Kunena Forum