Gori gora, gori borovina!
Pa ono..ako netko zeli raspravljati o tmi, slobodno udrite ovdje.
Andrej_1984: pitam se ja sto u toj zagori ima za izgoriti osim krsa i makije? eventualno ako netko nesto uzgaja je par vockica oko kuce i mozda neki mali privatni maslinici, 600l ulja max. Sto ne ograde to, urede? A tek ovi u Slavnoji se stalno zale kako nemaju navodnjavanje i slino i onda kada im presusi svi jadikuju, pa neka napadnu drzavu, kopljima, vilama, rpg-ovima, whatever. Ili neka dignu kredu i neka sami naprave. Redovito gledam talijanski dnevik i nikada nisam cuo da su nekome izgorili vocnjaci ili da im je urod otiso kvragu zbog suse, zato sto oni 1. oko vocnjaka, i slicno nema nicega u kurgu 100 m, sve skrseno, pa vatra nemoze doci do njih, a sto se tice suse, takodjer toga nema nigdje osim kod nas, stare maje i babilonci su navodnjavali a mi to neznamo a imamo rijeke sa svih mogucih strana , pogotovo u slavoniji? pa u cemu je onda problem? drzava ili mi sami koji smo toliko nesposobni? ja bi rekao i jedno i drugo. Nije niti cudno sto uvozimo kada neznam kada ce biti proizvoda a kada nece, trgovcima nije bitno da li je to prirodno ili ne, njima je bitna konstanta te dobra cijena. JEBO SUSE I VATRU. nisam spomenuo i poplave, ali to bi se rijesilo kada bi bilo kanala za navodnjavanje! pozdrav
Fri Jul 27, 2007 2:07 pm
Please Prijava to join the conversation.
Andrej_1984 napisao: pitam se ja sto u toj zagori ima za izgoriti...
Kao sto sam ja napisao par shoutova prije tvoga i kao sto pise u naslovu ove teme...ima za izgorit borovina!
Sto se pozara tice, ima ih posvuda, samo je kod nas to prva vjest, a kod drugih malo manje bitna.
Pozare ocito podmecu manijaci kojima bi trebalo noge odsjec i onda ih ostavit da izgore u vatri koju su sami zapalili.
A i znas...kod nas ti je problem sa zemljom...svi imaju nesto malo, nitko nece nista prodat i odna si osuden na taj svoj mali maslinik...a susjed svoj ne ocisti, i onad dodje pozar, zahvati susjedovu parcelu, a tvoja najebe htio ti to ili nehtio....jebat ga.
Drzava je u kurcu sto ne radi svoj posao (ne kaznjava ljude koji ne ureduju svoje parcele), ne podupire seljaka i boga pitaj sto sve ne.
Treba pogledat Austriju....nema da je zaraslo...sve ko po spagi. Zasto? Zato jer drzava kazni onog tko ne uredi.
- andrej_1984
- Posjetitelj
no kod nas se parcele ne odzavaju 50 godina, 2. svjetski rat, ups 60 godina i nikome nista. Vinogradari, perspektivni te maslinari se nemogu siriti jer vlasnici obraslih parcela zive u Australiji i vjerovatno je vec danas 50 vlasniak te parcele, razmozavanjem i slicno.
No doci ce zakon i kod nas jebo mu ja mater, ali trebao bi doci sto prije, ali mislim da je vec kasno, zbog toga sto se vinogradari, maslinari, voćari i slicno mogu siriti sve do eu, kada dodje eu onda je stop, nema vise.
STOP EU dok ne sredimo sve stvari u drzavi
jebo nato i eu, tko ce nas napasti? Srbija, scime? sacicom cetnika? nemaju vise ex JU naoruzanje
recite NE NATO-u
ne EUROPI
8*) 8*) 8*)
No, odkud NATO u cijeloj ovoj prici?
- andrej_1984
- Posjetitelj
a za uci u NATO, gubimo pare na kraju, bez obzira kako nas politicari velike hrvatske stranke, kojoj moramo biti zahvalni sto uopce postojimo :evil: , obmanjuju da cemo dobiti poticajna sredstva, gubimo jako puno novaca, sto nije pametnije uloziti novac recimo u gradnju IPR-ova, pa gadjati Washington i slicno, dobro sada se "malo salim"
I je vama ko blizak izgorio u ovim pozarima? Tj. Da li vam je nesto.......... pozarima?