- Zahvala primljena: 2
Forum
- unn4m3d
- Posjetitelj
PsYcHo napisao: a kako glasi ime stranice ako je uopče postavljena... :
www.krk-croatia.com/
.com il .org ...jedno te isto
Please Prijava to join the conversation.
jedno je skracenica da je organizacija..a drugo kompanija....
za jedno ne moras platiti..za drugo moras...
ak mislis da je isto u onom smislu na kojem mislis da ti mislis da je isto...onda je sve to isto....come..net..org...hr...ba......jel ba?.. :lol:
- unn4m3d
- Posjetitelj
Blento napisao: u kojem smislu mislis da je isto?..
ak mislis da je isto u onom smislu na kojem mislis da ti mislis da je isto...onda je sve to isto....come..net..org...hr...ba......jel ba?.. :lol:
ja sam mislio da je on mislio da na jedan to mozes slozit, drugi ne.. :lol:
Blento napisao: u kojem smislu mislis da je isto?..
Blento, ne blentaj
Sve domene se plaćaju osim .hr i .ba (i nekih drugih nacionalnih). Dakle, i com i net i org i biz i info i us i de i eu i tako dalje... Cijena com/net/org domena ovisno o registraru kreće se od 7-12$ godišnje (40-70kn). Sada je posebno dobro vrijeme za nabavu domena pošto je tečaj dolara nizak spram kune.
BTW, ovdje svima preporučujem da ako imaju kakav naziv vezan uz bilo što (posebice uz ime svog poduzeća, grada, sela, prezime...) da što prije osiguraju svoju domenu (ponajprije .com/net/org) jer broj slobodnih domena je svakim danom sve manji i manji zbog širenja Interneta u svijetu... Ako trebate kakav savjet glede toga, bacite mi PM.
I torture and kill young turtles.
Nema veze dal adresa zavrsava sa com, org, net ili hr ili sta ja znam cime....php, asp i sva ostala cuda rade na SVIMA. Adresa nema NIKAKVE veze sa php-om. Jedino sto te mora mucit je to dal ti onaj kod kojeg zakupljujes web prostor omogucava php, mysql i tako to.
Vidim da si malo zelen u tome pa da ti objasnim ovako.
1. Iznajmis prostor na webu (kupis odredeni prostor na Hard Disku nekog od servera). Taj server ti mora dati mogucnost da vrtis php, asp i slicne skripte.
2. Iznajmis adresu...npr. www.krk.hr ili www.krk.com ili www.krkorg . Adresa uopce nije bitna. Ako ti onaj server pod 1. daje mogucnost da mozes imam php onda ga mozes imat. Taman da imas adresu www.nophp.com