Uginula mi Rita...

Više
19 godina 2 tjedana ago #11239 od billy
Replied by billy on topic Uginula mi Rita...
sta ja znam....siguran sam da je bleto volio svoju papigu, pa stoga bi bilo u redu da na ovom topicu pustimo zajebaju i sarkazam na miru. otvorite topic za kucne ljubimce, imate dva veterinara u klanu pa moyete i savjet dobit...besplatno o tom po tom....sluzavi se slaze?

Please Prijava to join the conversation.

Više
19 godina 2 tjedana ago #11248 od razor
Replied by razor on topic Uginula mi Rita...
E vis...kad smo kod toga...brijem da je moj papagaj prezivio infarkt ili tako nesto.
Naime, cijela jedna strana mu..hm...visi..i ne..nije smjesno. Jedno krilo mu je cijelo vrijeme onak prema podu a i noga na toj strani koda mu se oduzela...moze ju micat samo u gornjem dijelu (kuku??)
I jos k tome koda su mu se kosti od nogu, one gornje nekako povecale ili sta ja znam pa mu "bodu u krila", tj. dizu ih malo u zrak. Totalno je u krucu sto se tice zrdavlja. Vodili ga mi veterinaru...kaze on sve OK!
Mislim..znam da nije sve ok...al sta da napravim. Mrcina od papagaja cijelo vrijeme leti okolo koda mu nije nista, sevi koda ima godinu dana (dosta je star....ima 5-6 godina sigurno) i pun je energije. Skuzi se da mu je nes jedino kad pocne hodat, jer mu se ta jedna noga mice koda nema nogu nego drveni stap....i sepa...

Više
19 godina 2 tjedana ago #11249 od blento
Replied by blento on topic Uginula mi Rita...
da..meni ga je zalosno gledat...pogotovo kad je napuhan...tako je i moja bila..no ona je stalno pocela spavati nakon sto sam to primjetio...tvoj je ipak zivahan.

Zaboravih kod kojeg si bio veterinara..no najbolji su ipak na vet. faxu ...al eto..niti pored sve njihove strucnosti...ja osta bez Rite .. :(

Više
19 godina 2 tjedana ago #11250 od billy

Razor napisao: E vis...kad smo kod toga...brijem da je moj papagaj prezivio infarkt ili tako nesto.
Naime, cijela jedna strana mu..hm...visi..i ne..nije smjesno. Jedno krilo mu je cijelo vrijeme onak prema podu a i noga na toj strani koda mu se oduzela...moze ju micat samo u gornjem dijelu (kuku??)
I jos k tome koda su mu se kosti od nogu, one gornje nekako povecale ili sta ja znam pa mu "bodu u krila", tj. dizu ih malo u zrak. Totalno je u krucu sto se tice zrdavlja. Vodili ga mi veterinaru...kaze on sve OK!
Mislim..znam da nije sve ok...al sta da napravim. Mrcina od papagaja cijelo vrijeme leti okolo koda mu nije nista, sevi koda ima godinu dana (dosta je star....ima 5-6 godina sigurno) i pun je energije. Skuzi se da mu je nes jedino kad pocne hodat, jer mu se ta jedna noga mice koda nema nogu nego drveni stap....i sepa...

nisam siguran al mislim da je problem u pritisku kraljeshka na zivac, inache ako su mu i noge debele a kraljeshak tiska zivac to govori o problemu metabolizma kalcija....e tu se kod papige nemoze mnogo napravit, smanji kalcij *sipina kost* i daj papigi vitamina b kompleksa *poboljshava provodljivost imuplsa kroz zivac *b1*

Više
19 godina 2 tjedana ago #11254 od blento
Replied by blento on topic Uginula mi Rita...
Billy..tesko je to odrediti tako....moze biti i neki genetski poremecaj....
ja evo cekam rezultate obdukcije...

Više
19 godina 2 tjedana ago #11255 od billy
naravno da je tesko dati dijagnozu putem interneta ali blento ja to nisam niti pokushao, rekao sam da nisam siguran.
ajd bash mi javi tko je radio razudbu papige i sto je nashao i dali su ti i koliko to naplatili.

Moderatori: razor
Vrijeme kreiranja stranice: 0.391 sekundi
Pokreće Kunena Forum