Uginula mi Rita...

Više
19 godina 2 tjedana ago #11264 od blento
Replied by blento on topic Uginula mi Rita...
Bili inace bavise se pticama?..imas koju?....
svejedno me zapanjilo to sto si rekao...mislim..mozda si u pravu...

inace..evo da zakljucim slucaj. Stigli su nalazi s obdukcije i jadnica nije imala sanse.

Naime..imala je tumor ždrijela. Potpuno joj je zatvorio voljkicu, disne puteve, probavni kanal....sad dal je bio rak grla il nesto tako jos ne znaju.

Posto im je zanimljiv slucaj zamolili su me da im ostavim tijelo radi daljnjeg proucavanja. Nadam se da ce uspijeti naci nekakav cudnovati lijek koji ce pomoci drugim pticicama da ne zavrse kao moja Rita :(

Please Prijava to join the conversation.

Više
19 godina 2 tjedana ago #11265 od billy
Replied by billy on topic Uginula mi Rita...
Imao sam nekoliko ptica kao klinac i zbog toga me na faksu natjeralo da procitam nesto vise, na poslijediplomskom sam svojevoljno slušao par predavanja o ukrasnim pticama iako me se to ne tice mnogo, radim na reprodukciji i na tome pokušavam doktorirati. Za dobro poznavanje patologije ptica treba i mnogo pacijenata proći kroz ruke, takvih je stručnjaka malo u hrvatskoj, pa ćak i na vet faksu. Jedini koji dobro poznaje patologiju ptica je patolog Stipica Ćurić ali on ne može pomoći mnogo.

Više
19 godina 2 tjedana ago #11266 od blento
Replied by blento on topic Uginula mi Rita...
Ti stuidiras veterinu u osijeku ili ovdje u zagrebu?....
nisam znao da cemo imati doktora u klanu!.. ;)
doduse....mogao bih i ja postat doktor ili magister gradjevine.. ;) ) ...nesto nam mjenjaju titule..pa ne znam vise sto i kako... :)

Uglvnom..zaboravih reci...cini mi se da Scepanov papagaj imam normalne debljine nogice..no njegov je standard tigrica (ona veca)...ja imam manju..pa nisam bash kompetentan.

Nego koje si pticice imao?..

Više
19 godina 2 tjedana ago #11267 od [ctn]sluzavy_cro
Replied by [ctn]sluzavy_cro on topic Uginula mi Rita...

billy napisao: sta ja znam....siguran sam da je bleto volio svoju papigu, pa stoga bi bilo u redu da na ovom topicu pustimo zajebaju i sarkazam na miru. otvorite topic za kucne ljubimce, imate dva veterinara u klanu pa moyete i savjet dobit...besplatno o tom po tom....sluzavi se slaze?

Slazem se no ja sam stručniji za meso, al sjećam se nekih stvari :lol:

Više
19 godina 2 tjedana ago #11268 od [ctn]sluzavy_cro
Replied by [ctn]sluzavy_cro on topic Uginula mi Rita...

billy napisao: naravno da je tesko dati dijagnozu putem interneta ali blento ja to nisam niti pokushao, rekao sam da nisam siguran.
ajd bash mi javi tko je radio razudbu papige i sto je nashao i dali su ti i koliko to naplatili.

Trebo bi bit Stipica, a sama razudba je oko 150 kn za perad, bez histologije. Ako rade histologiju, Blento moš tržit banku za opljačkat, mislim da ispod 500 kn nije.
:roll:

Eh sad sam pročito do kraja sry

Više
19 godina 2 tjedana ago #11272 od razor
Replied by razor on topic Uginula mi Rita...
Sto se tice mog Mikija...
Noga mu je normalne debljine kao sto je bila i prije...bar se tako meni cini. Znate kad gledate u nesto svakodnevno nekad ne primjetite male promjene.
Sve u svemu, prokleti mali smrad je PUN ENERGIJE. Leti koda je bjesan (da nema pticje jludilo? :D ) i nikad nema mira. Skuzti se da je bolestan tek kad se umori (a ni to nije lako) i kad stane, tj. kad pocne hodat. Onda se vidi da sepa i to jako na jednu nogu i da nema skoro nikakve kontrole nad njom. I krilo na toj strani mu visi...vrh mu je onako skoro ko na podu. No nekad se zna dogodit da je krilo ok...fakat nesto cudno...
Mene osobno podsjeca na mozdani udar...ono..onesposobilo mu djelomicno jednu stranu il tako nesto...neznam...
Al sve dok je on pun energije ja sam sretan.....kak znam da je pun energija? E pa kad se uzpali na daljinski koj je npr na stolu, nedo ti bog da stavis ruku na stol. Dotrci do tebe i grize koda je pit bull. :D

Moderatori: razor
Vrijeme kreiranja stranice: 0.469 sekundi
Pokreće Kunena Forum