pitanje satori, vrece za spavanje??

• neo_cro
  • Topic Author
  • Posjetitelj
  • Posjetitelj
17 godina 3 mjeseci ago #23647 od neo_cro
pitanje satori, vrece za spavanje?? was created by neo_cro
Ima vas tu dosta biciklista pa bi me nesto zanimalo. Posto i mi koji se vozimo na motorima imamo slican problem ko i vi. Zanima me kad idete na put gdje spavate? Vrece za spavanje? Satorcice? Frend me zove opet u nedelju na grobnik islo bi nas cak kao 10. Al brije da idemo u subotu i prespavamo i vracamo se u nedelju. Reko di cemo spavat? jeb ga nismo toliko bogati da placamo hotele. Kaze ma ne brini u vrecama za spavanje :?: Nema sanse da mi se jos neka zmija uvuce :D
Pa bi me zanimalo kako vi rjesavate taj problem? Ako imate satorcice kolika im je cina? ono omjer kvalitete, jednostavnosti sklapanja i cijene??

Please Prijava to join the conversation.

• echo
  • Posjetitelj
  • Posjetitelj
17 godina 3 mjeseci ago #23663 od echo
Replied by echo on topic pitanje satori, vrece za spavanje??

Neo_CRO napisao: Nema sanse da mi se jos neka zmija uvuce :D

Dobro je to stari kad ti se neka zmija uvuče, pogotovo ako je na dvije noge!!!

Više
17 godina 3 mjeseci ago #23686 od stagger_lee
Ja sam spavao u šatoru po kampovima.
Uvijek ti postoji opcija i da kampiraš na dvilje ali kraj mora za vrijeme turističke sezone to bi mogao skupo platiti jer koliko sam čuo tada su poprilično ažurni po pitanju kažnjavanja divljeg kampiranja, odnosno moraš se dobro sakriti negdje u šumicu da te nitko ne vidi.
Meni je ipak draže platiti oko 50kn po noćenju pa da se ne brinem oko tog i da se mogu ko čovjek istuširati i koristiti blagodati wc-a.

Druga opcija je takozvani bike & bad smještaj, odnosno primatni iznajmljivači koji ti mogu uznajmiti sobu samo samo jedan dan. Čini m ise da je stippsa plaćao oko 100 kn takvo prenoćište, ja imam popis takvih iznajmljivača za karlovačku županiju a vjerujem da i u ostalima postoji nešto slično samo se probaj informirati prije puta.

Što se tiče šatora možeš kupiti neki jeftinjak za dvoje osobe za nekih 200kn u pevecu i vjerojatno će te dobro poslužiti. Ja sam svoj šator platio 810kn isto je za dvije osobe ali težak svega 1,9kg(jako bitno kad voziš bicikl uzbrdo), dovoljno je mali da stane u bisage, ima deklarirani vodeni stup 2000 mm odnosno 2500mm za podlogu (što bi trebalo značiti da neće promičiti ni za vrijeme jakog pljuska, oni jeftinjaci imaju vodeni stup 800mm), dvoslojan (važno zbog kondenzacije vode na unutrosnjoj strani satora) i ima mrezu za zastitu insekata. Sam si procjeni da li ti se isplati uzimati skuplji i kvalitetniji sator.

Vreću za spavanje možeš kupiti i za 100kn, takva će ti biti i više nego dovoljna za toplo vrijeme (ja sma svoju platio 120kn). ako planiraš kampirati zimi onda ćeš morati uzeti vreću koja je predviđena za niske temperature. i opet što je cijena veća vreće su kvalitetnije i lakše.

Ako ne želiš osjetiti svaki kamenčić dok ležiš na njemu onda si kupi i karimat, to dođe 30-50kn, stavlja se kao prostirka ispod vrece za spavanje i kičma će ti biti jako zahvalna ako ćeš ga koristiti. Jedini je problem njegove dimenzije (meni jedino on nije stao u bisage) i kad se spakira izgleda ovako

bojim se da bi to tebi poprilicno smetalo dok juris na motoru zato razmisli o samonapuhavajućim podlogama za ležanje, one su bitno manjih dimenzija kad se spakiraju ali kostaju 400-500kn pa na više. Treća opcija ti je običan luft-madrac ali kažu ljudi da su oni jako loši toplinski izolatori (nije pametno spavati na hladnoj zemlji) i da se četo preko noći ispušu.
Uglavnom nabavi si bilokakvu podlogu jer sama vreća i šator nisu dovoljni jer sigurno nećeš udobno spavati samo na tome.

Koliko ja znam najveći izbor opreme za kampiranje imaš u Iglu Sportu www.iglusport.hr/ a nađe se dobrih stvari po povoljnijim cijenama i u intersportu, hervisu, turbo sportu i sličnim sportkim trgovinama

PUSH THE BUTTON!!!

• neo_cro
  • Topic Author
  • Posjetitelj
  • Posjetitelj
17 godina 3 mjeseci ago #23697 od neo_cro
Replied by neo_cro on topic pitanje satori, vrece za spavanje??

Echo napisao:

Neo_CRO napisao: Nema sanse da mi se jos neka zmija uvuce :D

Dobro je to stari kad ti se neka zmija uvuče, pogotovo ako je na dvije noge!!!

Jos za moj ukus dugonoga plavusa bujnih poprsja :D masta radi svasta :lol:

• neo_cro
  • Topic Author
  • Posjetitelj
  • Posjetitelj
17 godina 3 mjeseci ago #23698 od neo_cro
Replied by neo_cro on topic pitanje satori, vrece za spavanje??
stagger_lee svaka cast na postu... mislim da je svaki daljni komentar suvisan!

• stypssa
  • Posjetitelj
  • Posjetitelj
17 godina 3 mjeseci ago #23711 od stypssa
Replied by stypssa on topic pitanje satori, vrece za spavanje??
Uf, a ja se taman naperio ostavit komentar:P

Sam sam štel reć za smještaj. Ja nisam plaćao jer sam se na kraju snašao kod nekog frenda ćorit, al ak ćeš spavat u plaćenom smještaju, odi u privatni. Konkretno, ja sam zvao za sobu, privatni smještaj u Dugoj Resi i bilo je 120 kn po noćenju. Obzirom da su u hotelima sobe između 170 za najjeftiniju pa naviše, brijem da je to čisto OK cifra. Ne vjerujem da je puno skuplje dalje na zapadu u privatnom smještaju...

E Neo, a kolko ti potrošiš na jedan takav put na Grobnik. Mislim, gorivo, cestarina i eventualno neki manji kvar ili ulje i sl.?

Moderatori: razor
Vrijeme kreiranja stranice: 0.309 sekundi
Pokreće Kunena Forum