Zeljava i slicni OBJEKTI bivse drzave!

• sanader
  • Posjetitelj
  • Posjetitelj
16 godina 6 mjeseci ago #26685 od sanader
Replied by sanader on topic Zeljava i slicni OBJEKTI bivse drzave!
E pa nasu ekonomsku stabilnost odlicno oslikavaju Migovi 21 i Utve :P

Znas onaj, jugoslavija je kao vlak. Slovenija i Hrvatska su kao lokomotiva prema Europi, BiH i srbija su teski vagoni, a da nema Makedonije i Kosova sve bi otislo u tri p.m.

:lol: :lol:

Please Prijava to join the conversation.

• blackhawk
  • Posjetitelj
  • Posjetitelj
16 godina 5 mjeseci ago #26689 od blackhawk
Replied by blackhawk on topic Zeljava i slicni OBJEKTI bivse drzave!
Odličan post Ghost,ne samo zbog teme nego i zbog onog foruma sa prvog linka sa ucviljenim jugo-oficirima....zabavno štivo,neki umovi su još debelo u jugoslaviji :D .

EDIT:malo sam još prokopao taj forum,ima i zanimljivih stvari za pročitat :P .

Više
16 godina 5 mjeseci ago #27069 od ne0
Za vrijeme bivšeg sistema Guslica je bila vojna baza čuvana u najvećoj tajnosti. Uvijek smo samo nagađali čemu služe sve te silne antene koje smo mogli vidjeti na vrhu. Kružile su razne priče kako je cijela planina prekopana i kako su gore napravili bazu za slučaj atomskog rata, nešto slično kao u Kočevskoj Reki. Nakon što je bivša vojska napustila bazu, skinut je veo tajni. Planina je stvarno doslovce prekopana mrežom tunela i prostorija na četiri etaže. Koliko sam uspio shvatiti po silnim relejima koji su tamo ostali, to je trebala biti komunikacijska centrala za slučaj atomskog rata. Pod zemljom su napravljeni uvjeti za život 50-tak ljudi. Jednostavno je nevjerojatno kako su to uspjeli napraviti. Ne znam zašto, ali hrvatska vojska to nije preuzela i pušteno je na milost i nemilost vandalima. Sve je demolirano i pokradeno

evo vam link ima i slika...
arhitekturarata.makeforum.org/post654.html

Više
16 godina 5 mjeseci ago #27071 od razor
Nemoj me j....
I to nitko nije preuzeo? Unutra moze uc ko i kad hoce?

Ovo podsjeca na Fallout.....sad jos zeljnije cekam tu igru...damn!

• echo
  • Posjetitelj
  • Posjetitelj
16 godina 5 mjeseci ago #27073 od echo
Replied by echo on topic Zeljava i slicni OBJEKTI bivse drzave!
Baš i ja sad to malo studiram....taj forum je odlična stvar koilko samo objekata ima po bivšoj jugi....u iščekivanju fallouta vrijeme kratim Stalkerom!!!

Više
16 godina 5 mjeseci ago #27074 od ne0

Razor napisao: Nemoj me j....
I to nitko nije preuzeo? Unutra moze uc ko i kad hoce?

Ovo podsjeca na Fallout.....sad jos zeljnije cekam tu igru...damn!

pa jesi gledo snimku, preuzela HR policija a sve unutra bilo novo i uredno, znaci nista unisteno. Ali su to ostavili na milost i nemilost... vjerovatno su pocupali i uzeli sto im je trebalo i sto vrijedi a ostalo ostavili ciganima za staro zeljezo i sl.
Ni ja nemogu shvatiti zasto je to tako? i zasto se pustilo da se ti objekti tako uniste?!?!?! ako ne koristi vojska, policija,, mozda bi neke narodne institucije to preuzele,,, sta ja znam nest nest za veze!?!?!!?
Ovako smo svi ulagali novce u ta cuda koja nam opce nisu trebala i jos na kraju smo sve sami unistili ili pustili da se samo unisti s vremenom.
Koji je razlog?
Pa ja vjerujem da postoje nove takve baze za koje se opce nezna, sigurno ih nema u tolikom broju koliko ih je bilo prije. Ali sam uvjeren da CRO army sigurno ima par novih baza za koje se naravno OPCE nezna. Ali to opet nije razlog da su se trebali ovi objekti koji su vec bili izgradeni i u punoj funkciji pustiti na milos i nemilost prirodi i ciganima. Ali nije tu kraj ima toga josss...

Nemrem nac link od onog titovog bunkera u bosni da vidite kak to izgleda. Unutra je sve bilo zapecaceno i ono sve je KO NOVO ali tamo to cuva vojska i nitko nemoze unutra. Jedino ako se najave turisti pa mogu doc u razgledavanje...

Moderatori: razor
Vrijeme kreiranja stranice: 0.321 sekundi
Pokreće Kunena Forum