spliter!!!!!

Više
18 godina 4 mjeseci ago #17500 od anarky1988
spliter!!!!! was created by anarky1988
molim vas pomazite !!!!! zvao sam opet sluzbu za korisnike ali monstrum nema pojam cak sam se na kraju krenuo derati na njega ali jebes to na kraju me pita i sta sad da ja radim!!!!! ovak problem mi je sljedeci ...
n aspliteru imam naravno jedan za tele liniju na jednoj strani a na drugoj strani imam jedan obicni i jedan za MREZU.. to je do sada radilo kako treba nisam ni znao dok mi sekomp niej pokvario i nisam prikljucio strai komp i usb modem... kabel iz splitera nisam ni vadio.. ali u zadnji par dana modem mi je pisao stalno trening i no signal.. ponekad bi mogao na net ici ... mislio sam da je do compa jer je star...e sad i danas pogledam sve kabele konektore i skuzim na spliteru 2 razlicita ulaza a kabel koji imam im adva obicna mikrokonektora za tele....
e sad ne kuzim kako je ovo radilo uopce????
zvao sam frend i rekao je da na spliteru ima obicne utore za mikrokonektore... e kakve vi konektore imate? i sta da radim? jer sad sam onaj kabel iz modem direkt na liniju spojio da bi mogao na net

Please Prijava to join the conversation.

Više
18 godina 4 mjeseci ago #17505 od dax
Replied by dax on topic spliter!!!!!

anarky1988 napisao: n aspliteru imam naravno jedan za tele liniju na jednoj strani a na drugoj strani imam jedan obicni i jedan za MREZU..

ali u zadnji par dana modem mi je pisao stalno trening i no signal.. ponekad bi mogao na net ici ...

e sad i danas pogledam sve kabele konektore i skuzim na spliteru 2 razlicita ulaza a kabel koji imam im adva obicna mikrokonektora za tele....

Splitter je uređaj koji odvaja telefonske frekvencije. Telefon radi na nižim frekvencijama, dok ADSL radi na višim.

Splitter obično ima 3 ulaza:
- za liniju (LINE) - koji ide prema telefonskoj utičnici
- za telefon (PHONE) - koji ide prema telefonskom uređaju
- za DSL (DSL) - koji ide prema DSL modemu

Svi konektori su standardni telefonski. Kabel koji se koristi je najobičniji telefonski, s time da ako se dobro sjećam, preporučljivo je imati četverožilni ako koristiš ADSL, a ne dvožilni.

NO sumnjam da je problem u splitteru, on ima jako mali značaj u komunikaciji. Prije će biti da je problem u modemu, ili točnije u kompjuteru, pošto ti je modem USB.
Provjeri prije svega da li ti na tom kompu rade USB priključci kako treba, koji USB standard koristiš (1,1 ili 2) te da li ti USB modem to podržava (trebao bi)...

Također, provjeri je li bilo nedavno nekakvih EM pražnjenja (grmljavina) koja su mogla oštetiti splitter i modem (preporučljivo je gasiti DSL opremu kod svake veće oluje).

I torture and kill young turtles.

Više
18 godina 4 mjeseci ago #17507 od pisko
Replied by pisko on topic spliter!!!!!
Preporucljivo je gasiti sve zivo kad vani grmi..... al ok, 99% ljudi ne zna ili se ne pridrzava toga....

a sto se tice USB modema, mato ima najboljih iskustava sa takvim modemom! totalno sranje! bolje ga probaj zamjenit... ;)

[img
<br>

Više
18 godina 4 mjeseci ago #17514 od razor
Replied by razor on topic spliter!!!!!
Kao sto je dax, napiso, sve 5 sto se tice splitera. Svi ulazi moraju bit mikrokonektori i sve tel. zice mogu/jesu one "obicne" telefonske.
Ako ti blinka adsl link na modemu, moze bit da ti je crko modem najvjerojatnije) il da jednosatvno nesto na centrali ne radi.
To sti si spojio modem direkt u zid NEMOZE raditi. Znaci telefonska zica mora ic obavezno: modem->splietr(ADSL ulaz ili MODEM ulaz)->pa iz splitera u zid (i to iz LINE) ulaza.. Nemoze ni nesmije ici nikako drukcije.

A sto se tice deranja....to nikad nikome nije pomoglo. Nadasve jedino sto moze je odmoc u cijeloj toj situaciji. Kad meni netko pocne zivcanit i bahatit se s druge strane taj se naceka...

Više
18 godina 4 mjeseci ago #17518 od anarky1988
Replied by anarky1988 on topic spliter!!!!!
ali vi ko svi drugi ja sam ustekao onaj kabel za mrezu u taj konektor koji bi trebao biti samo za onaj manji mikrokonektor!!!!
a sad sam dobro nabio unutra ovaj kabel i za sad radi!!!

Više
18 godina 4 mjeseci ago #17521 od dax
Replied by dax on topic spliter!!!!!

anarky1988 napisao: ali vi ko svi drugi ja sam ustekao onaj kabel za mrezu u taj konektor koji bi trebao biti samo za onaj manji mikrokonektor!!!!
a sad sam dobro nabio unutra ovaj kabel i za sad radi!!!

Mrežni (UTP) kablovi ne idu u splitter. Samo telefonski.

I torture and kill young turtles.

Moderatori: razor
Vrijeme kreiranja stranice: 0.359 sekundi
Pokreće Kunena Forum