konfiguracija

Više
18 godina 1 mjesec ago #19279 od blento
Replied by blento on topic konfiguracija

loklar napisao:
usporedi s AMD :lol:
www23.tomshardware.com/cpu.html ? ... &chart=174

je samo kad uzmes AMD X2 procesor + dobra ploca i dignes ga na 3.2GHz..opet imas bolji procesor od najboljeg INTELA....
a ta kombinacija je jeftinija od Core 2 duo + ploca za njega...

imao sam prije dosta tih linkova o savjetima..no da ga jebes ne mogu nista naci...

Mato..znam da imas nekog Intela..pa prvo procitaj ovaj post www.tomshardware.com/2006/05/10/dual_41_ghz_cores/index.html

Please Prijava to join the conversation.

Više
18 godina 1 mjesec ago #19281 od zwer
Replied by zwer on topic konfiguracija
a kad smo kod intela, uskoro dolaze i ineli sa 4 jezgre... kaj, onda da to uzme??

pa kaj je vama, amd je jeben za igre... opteron... majka za servere i clockanje...

ovo kaj se tice ovog sto si naveo da bi uzeo!! bjez od toga... sve kaj valja je proc i grafa...

nikada, bas nikada ne uzimaj losu maticnu jer ne mozes iskoristit proc i kaj ti onda vrijedi jak proc?? drugo, cemu uzet hitaci HDD kad je seagate najbolji i ima 60 mjeseci garancije?? za hdd-ove znam iz iskustva posto nam je na wireless serveru crklo u god dana 7 diskova... (radi se od diskovima od 200GB i vise) nakon kaj su svi HDD-ovi seagate, radi vec punih 8 mjeseci bez problema...

najbolje ti je uzet amd socket 939. jer je to ipak jos uvijek jako, dobar chipset, ima drivera kolko hoces... svega... a intel taj novi, neznam, sve kaj dode novo treba dost vremena da oni naprave stabilni software i chipset itd...

iz iskustva pricam, imam najjacu plocu za s. 939 i stalno me svasta jebalo itd. imam ju vec god dana, a tek pred par mjeseci sve radi kak treba... jer tek onaj zadnji bios koji su izdali radi kak treba...

stoga ne zaletavaj se na intela... mozda ce bit jeben, a mozda ces ti bit jeben s njim svaki dan...

ugl. ploca DFI sck. 939, DDR, proc opteron, hdd seagate, ram corsair ili OCZ... ostalo ovisi o parama (grafa, napajanje itd...) opticke pogone isto, LG, samsung, liteon i slicno izbjegavaj... valja NEC, sony, plextor... (imam sony DVD-ROM star 5 god i uvijek sve cita od kad sam ga kupio... nikad problema...)

a kaj se tice memorije ove DDR2 na 800 mhz, isto, samo pise ali nije tolko brza... uzmes corsair XMS memoriju ddr 500 ili slicno i dignes ju na nekih 550, 570 mhz i to leti daleko brze od DDR2... jer su latencije nize... a to jako puno znaci...

Više
18 godina 1 mjesec ago #19282 od zwer

mato napisao: ja to bijah zweri s kim si prico :D evo sto namjeravam uzet ali svaki komentar je dobrodosao
grafička: Point Of View GF 7900GS, 256MB
matična: ASRock, ConRoeXFire-eSATA2, i945P, s775, FSB 1066
procesor: Intel Core 2 Duo E6300 , 1.86GHz, socket 775, 2Mb cache
memorija: RAM PC-5300, 1024MB, DDR2, KINGMAX, DDR2 667 MHz
hard disk HDD SATA300 250 GB HITACHI GST Deskstar T7K250 7200rpm, 8MB
napajanje: Fortron 400W PFC ATX, (ATX-400PNF)

graficka ok, maticna katastrofa... proc, valjda ok, mada bolje amd, memorija, 2GB obavezno, jer 1GB dok igras aa je onak, na knap... a fala bogu memorije vise nisu skupe... hdd radije seagate (60mj garancije daju i super su diskovi) napajanje, radije uzmi 500W ili cim blize 500, jer ove nove jake grafe vuku jako puno struje...

ja imam TAGAN napajanje 430W i na knap mi je...

Više
18 godina 1 mjesec ago #19283 od zwer
i ne zaboravite pogledati komponente na WWW.ADM.HR ... ima povoljnih stvari...
kao recimo Galaxy nVidia GF7600GS 256MB 128Bit, DDR2, TV out, DVI, AGP - 862 KN

ili
Point Of View GeForce 7900GS 256 MB DDR3 256 bit GPU: 470 MHz , mem.clk: 1320 GHt , 20 pipelines - 1640 kn

i evo gore, editirao sam prvi post!!!

Više
18 godina 1 mjesec ago #19284 od loklar
Replied by loklar on topic konfiguracija
svašta ste vas dvojica tu napisali...
samo nikako nemogu dokučiti zašto bi uzimao matičnu i procesor sa starim socketom...
pa će kao ja sa s.478 nakon godinu i pol morati mijenjati cijelu kantu.
ti blento prvo kažeš

"Mato ak uzimas vec CORE 2 DUO procesor nemoj kupovati najjeftiniju plocu vec onu sa kojom se moze OC-at..i tada taj procesor "leti u nebo"....neces godinama morati razmisljati o tome.."

pa onda kažeš

"je samo kad uzmes AMD X2 procesor + dobra ploca i dignes ga na 3.2GHz..opet imas bolji procesor od najboljeg INTELA....
a ta kombinacija je jeftinija od Core 2 duo + ploca za njega... "

pa daj se odluči :D :D

i dajte malo usporedite cijene...

a i ta Asrock matična, zašto mislite da je ona toliko loša, jel imate kakvih iskustava sa Asrockom?

ako več ide na AMD onda socket AM2 i Athlon 64 X2

@zwer

ne slažem se s tvojom tvrdnjom da je memorija jeftina...
u zadnjih mjesec i pol, dva dana je poprilično skočila

Oj rakijo rako, ja te volim jako
A ti mene rako, u jarak polako.

Više
18 godina 1 mjesec ago #19286 od dunavu
Replied by dunavu on topic konfiguracija
mislim da tu fali samo jedan solidan scaner :twisted:

Moderatori: razor
Vrijeme kreiranja stranice: 0.568 sekundi
Pokreće Kunena Forum