Vojska

• stypssa
  • Topic Author
  • Posjetitelj
  • Posjetitelj
17 godina 3 mjeseci ago #23547 od stypssa
Vojska was created by stypssa
Eto, ja stojim iza ovog što Razor kaže. A čuj, to da sam ja nekom ukro mjesto mi je smiješno. Ja sam se jebeno naradio za to mjesto. Taj "netko" je imao istu slobodu da napravi što i ja, očito je odabrao lošije rješenje. Stvarno nema smisla dalje jer vidim da Struja opće ne konta ono što govorim, a Sluzavy možda nije pozorno pročitao. Ja nisam rekao da sam ja to doživio niti sam nešto tvrdio, nego sam prenio riječi onih koji su to doživjeli pa pričali dalje, a bilo ih je mnogo.

Vojni rok = 6 mjeseci života u vjetar
Civilni vojni rok = 8 mjeseci života u vjetar

Samo pitanje što odabereš. Jeste se zapitali zaš su sad u potpunosti ukinuli služenje vojnog roka? Može se reći da smo mi malo prije neg država skužili šta slijedi. Svaka čast svemu, al Hrvatska bi do sada već trebala imati dovoljno redovne vojske i to kvalitetno obučene, a ne da im dolaze "specijalci" na pol godine "obuke" i ajd bok. Također, vjerojatno ima stabilan prirast onih koji vide svoju karijeru u vojsci i žele biti profići. I njima svaka čast. Ja pitam momka koji je završio obuku za snajperista prije 4-5 godina kak se radi procjena udaljenosti onak odokativno (jer postoji metoda), bez partnera sa mjeračem udaljenosti, veli on: "jebi ga, zaboravio..." Mogu mislit da se ovi temeljci sjećaju svega što "nauče"...

I nemojte mi samo reći da u vojsci sve ide po zaslugama. Državna firma ko i svaka druga. Ko ima taticu (strica, ministra, ujaka, štogod) da pogura, taj ide, ko nema, može se slikat ili čekat da mu se posreći, ak ćeš to tak nazvat.

Na kraju, ovo što mi igramo su IGRE. Vojska nije igra i to ne treba miješati.

P.S. ja sam za to da Macc uđe u klan:) Eto, sad ima veze sa regrutacijom :lol: 8*) 8*)

EDIT: @Razor: A daj nemoj brisaaat:) Ove rasprave su uvijek najzanimljivije. Nađu se ljudi oprečnih mišljenja pa udri po komentarima, kvotovima i sl. Je da je van pravog mjesta, al kajš sad:) Da ne bi neko krivo shvatio, ja inače volim ovak prek foruma raspravljat puno. No hard filings u svakom slučaju prema nikome.
Tema je zaključana.
Više
17 godina 3 mjeseci ago #23549 od razor
Replied by razor on topic Vojska
Bilo mi zao brisat kad si se ovolko natipko.
Tema je zaključana.
Više
17 godina 3 mjeseci ago #23550 od blento
Replied by blento on topic Vojska
ovaj post mi je iz neba pa u rebra... :)

najbolje se izvuci iz vojske kao ja.. :)
jer ak odes u civilnu ne bi smio nikad dobiti dozvolu za oruzje...

sto se tice procjene udaljenost..hmm..ima jedna metoda koju su prvi poceli koristii njemci u 2 svj ratu..na optici svojih tenkova..Vidio sam da to imaju nasi na onoj optici RPG-ova ( mozda ona VSS Vintorez ima takvu optiku??)...
anyway...Da bi se mogla procjeniti udaljenost, npr. tenka, mora se poznavati njegova visina i(ili) sirina (tako i bilo cega drugog). Kad se gleda kroz optiku vide se trokuti koji su bazdareni na odredenoj udaljenosti (npr predmet visok X metara i udaljen Y metara, kad se stavi u taj trokut on zauzima npr. cijeli trokut po visini.....Zatim kako se taj predmet priblizava ili odaljava..on zauzima veci ili manji dio tog trokuta...
Odnosno..ako je objekt blizi od Y metara..tad ce biti veci od vrha tog trokuta...ako je dalji od Y metara...onda ce biti manji od vrha tog trokuta....
Da skratim tu pricu...procjeni se visina covjeka..stavis ga u trokut i u odnosu na visinu u tom trokutu, preko matematickih razlomaka X:Y=N:M, se dobije njegova ujdaljenost N=X/Y*M ....i to je sve...
ovako zvuci komplicirano...no ko je obucen u tome i ima prakse..cim stavi covjeka u taj trokut...moze ocjeniti na kojoj je udaljenosti u sekundi...
Tema je zaključana.
Više
17 godina 3 mjeseci ago #23551 od rudlava
Replied by rudlava on topic Vojska
Ja bi sve vas u vojsku na 2 godine! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Tema je zaključana.
Više
17 godina 3 mjeseci ago #23552 od blento
Replied by blento on topic Vojska

Rudlava napisao: Ja bi sve vas u vojsku na 2 godine! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

..jel bi i svog dragog poslala na dvije godine?..
mozda bi i zene trebala kao u izraelu u vojsku... :lol: :lol:
Tema je zaključana.
  • neo_cro
  • Posjetitelj
  • Posjetitelj
17 godina 3 mjeseci ago #23553 od neo_cro
Replied by neo_cro on topic Vojska
Svaka ti dala ja sam mislio da ja pisem duge postove al vidim da ovdje ima jos puno talenata :D
Gledaj ja se u dosta stvari slazem s tobom al nemozes stvari gledati ili CRNO ili BIJELO. Ima puno normalnih ljudi u ovoj zemlji nebitna nacionalnost koji su casno sluzili domovini u ovom ratu! Ja im se divim i u jednu ruku mi je zao sto i ja nisam mogao sudjelovati u tome! To kad nekome kazem 99% ljudi mi kaze da sam nenormalan i da su bolje prosli oni koji su pobjegli van zaradili "pare" ili bili u privatizaciji bla bla bla svercali sve i svasta...
Realno govoreci to je istina osigurali su buducnost svoje familije na ovaj ili onaj nacin. Ali ljudi su branili svoje ti je jasna ta rijec SVOJE!?!?!? Ne govorim ja o nekim ultra specijalcima koji su dobro placeni ili o prevarantima koji su isli u vojsku samo da nesto izvuku ili sto ti ja znam. Ja ti govorim o ljudima koji su prije rata bili obicni ljudi i orali, kopali, sto ti ja znam sto radili. Ali ih je sila prilike natjerala da brane svoje i da idu u rat. E vidis to su heroji za mene i ja im se divim jer nisu kukavice koje su pobjegle i sada kada je sve gotovo dolaze s "parama" i sole nama svima pamet.
Hrvati su prodan narod i ljubomorni jedni na druge i zato nikada necemo nista znacajnije postici u povijesti ove kugle zemaljske.
Zapitaj sebe u srcu i dusi da ti dode sad netko i oce te istjerati iz tvoje rodne kuce, oce ti otjerati tvoju djecu, zenu, ubiti vas, zlostavljati, muciti, progoniti, oce te istjerati iz tvog rodnog grada, iz tvoje zemlje gdje si roden, gdje ti je roden djeda, pradjeda, pra pradjeda... ti bi rekao OK ode sad ja malo u njemacku nam obecanu zbukat zaradit pare. Budale nek ginu a kad sve zavrsi ja cu se vratiti i praviti se pametan u novom mer.cedesu... e ako si ti jedan od takvih nam 2 milijona i kusur iseljenih hrvata ona ti ja slobodno mogu reci da si PICKA ko sto mislim za sve ostale koji su otisli vanka. Zive ko lordovi a stalno kukaju....
Meni bi bilo najteze otici iz moje zemlje, moga grada i kuce... to bi me jako dotuklo! radje da umrem nego da zivim u tudini...
Nemoj mi samo sada reci da su ti koji zive vani dali lovu za oruzje! sve to stoji ali lako je dati 100.000US kad na racunu imas 10.000.000US i onda se lupas u prsa i veci si hrvat od Ijednog koji je poginuo u nekoj sumi, mocvari ili jarku ili kojeg su zaklali i mucili...
Nemoj pljuvati po HV.u jer ja sam tamo sreo puno pametnih ljudi koji profesionalno obavljaju svoj posao i puno rade na svome doskolovanju i obrazovanju. Naravno da ima i pijandura, propaliteta, prolupalih i svakakvih ali nisu svi takvi vjeruj mi !!!!!!! Ja sam ponosan sto sam bio u redovnoj vojsci i da me opet zovu ja bi isao. To me ispunjuje kao muskarca nisam neka picka i nikada ne bi prodao svoje!
UFF teska je to tema bolje da je i zavrsimo! ovo je gora od onih politickih...
Tema je zaključana.
Moderatori: razor
Vrijeme kreiranja stranice: 0.321 sekundi
Pokreće Kunena Forum