Vojska

Više
17 godina 3 mjeseci ago #23554 od rudlava
Replied by rudlava on topic Vojska
Blento, njega bi dala i na 3 godine da ga redu nauce :twisted: :twisted:
Tema je zaključana.
Više
17 godina 3 mjeseci ago #23555 od rudlava
Replied by rudlava on topic Vojska
Isuse boze ja mislim da ovo nije tema za ovaj forum :( skroz si me zbediro.....ja vise necu citat ovaj topik.... :( :(
Tema je zaključana.
Više
17 godina 3 mjeseci ago #23556 od razor
Replied by razor on topic Vojska
Malo presiroko idete i spominjete stavri koje nisu bitne.
Rat, profitere, gamad...
Kakve to veze ima sa sluzenjem vojnog roka u 2007. godini?
Onaj koj bi pobjego, pobjego bi sa ili bez vojnog roka, onaj koj nebi, nebi..

Znaci bek tu d sabđekt il ja lokam temu jer cete se pocet svadat oko neceg sto nema veze sa onime o cem smo na pocetku pricali.

Da vas podsjetim...tema je dali je veca "cast" sluzit 6 mjeseci redovno il kolko god vec civilku (procitajte si pocetne postove u originalnoj temi).

A sad i moje misljenje:

Znaci, posto je 2007. godina, i drzava nam je u takvom kurcu kakvom je, cini mi se pametnije i nadasve korisnije i casnije odradit civilku, pomoc tamo nekom dedeku il bakici nego 6 mjeseci pit i jest na racun ljepe nam nase.
Zasto tako mislim?
Pa zato jer sve sto mogu cut od ekipe koja dolazi sa odsluzenja redovnog vojnog roka je: "Prvih mjesec-dva je bilo jebeno, prava vojska, a nakon toga smo umirali od dosade, jeli, pili i pusili".
Ili sto mi je prico Vito...osnivac klana. Kaze, imali su vjezbu u nekom polju. Sav se ponado da ce drzat pusku (pa makar i praznu) u ruci. Kad ono podjelili im grane i daske koje su slumile puske pa su se oni ko debili bacali po zemlji i pucali :"ra ta ta ta"....onako..ko kad smo se igrali "partizana i njemaca".
Pitam ga, pa jesi bar puco nesto. Kaze je...par metaka iz neke puske koja nebi mogla pogodit ni slona sa 2 matra.
I tako znam primjer za primjerom. Nevjerojatno je sto sam sve cuo. I to ne neka prepricavanja nego iskustva iz prve ruke.
I to, sto je datum svjeziji, to su price gore i gore. Ne zelim ih nabrajati niti ici u detalje, jer ih ima stvarno puno i ispalo bi da pljujem po HV-u, sto mi nikako nije namjera.

I sad, kad si odvagnem tako....gdje je u cijeloj toj prici cast? Zar nije veca cast pomoc nekoj starijoj osobi nego glumit budalu i ne radit nista?

Razumijem sve vas starije, koji ste vojsku odradili u neka, za vojsku, ozbiljnija vremena. Vi se sjecate, stege, discipline, reda, rada i mira.
Danas je to nesto sasvim drukcije.
Tema je zaključana.
Više
17 godina 3 mjeseci ago #23557 od blento
Replied by blento on topic Vojska
...najbolje je da mi koji ne zelimo u ovaku vojsku..radimo i placamo drzavi namete od kojih ce ona placati one ljude koji ce se posvetiti tome....jer vojnik u 6 mjeseci (mjesec dva kondicijskog i ostatak proveden na cuvanju vojnih objekata diljem nase) se ne moze postati...
to sto te nauce u to vrijeme...bolje bi bilo da imamo nesto sto je bilo u doba komunizma...kad su studente i djake slali na vojno gadjanje svakih godinu dana...i svakih nekoliko godina na neko upoznavanje oruzja..te koristenje istog na nekim simulatorima ili bez bojeve municije...
tako bi ostali u tijeku sa kretanjem naoruzanja...a ne bi gubio vrijeme u nekoj vojnoj ustanovi na strazi i slicno.....

samo Neo nije mi jasno odakle si izvukao ovaj odgovor?...znas imas ovdje ljudi kojima su i oba roditelja provela u ratu 91...koji jos ne zele suzivot sa nekim sa "one" strane i slicno...s
samo jedno pitanje...u cemu je ovdje rijec?......jel ja ne vidim sve postove...ili su ovdje neki nastavci nekih prica odnekalo drugdje?... :lol:
Tema je zaključana.
Više
17 godina 3 mjeseci ago #23564 od razor
Replied by razor on topic Vojska
Ma da...prica je pocela u macovom postu za regrutaciju :D
Tema je zaključana.
Više
17 godina 3 mjeseci ago #23565 od strujae
Replied by strujae on topic Vojska
bravo Neo,odličan odgovor.ja sam reagirao na stypsino blaćenje HV-a u kompletu a ne na način služenja.još zna da smo ja i sluzavy aktivni vojnici jako dugo,mislim uvreda i to ljudima starijim od sebe i to iz svog klana.o tom se radi,nista drugo.decko je izgleda toliko proveo tamo da zna sta je HV.ljudi kakva ročna vojska,to traje kratko.HV ima postrojbe da bi vi pali na guzicu da ih vidite,mislili bi da je NATO u pitanju.NEMA vise 200 000 vojnika,nema vise pričuve kužite li li to,od 11.2008.vojni rok se ukida(postaje neobavezan),pa ce sokol maric cuvati vojarne,tek onda ce bit napada tko to sve placa i bla bla.
Tema je zaključana.
Moderatori: razor
Vrijeme kreiranja stranice: 0.343 sekundi
Pokreće Kunena Forum