Vojska

• stypssa
  • Topic Author
  • Posjetitelj
  • Posjetitelj
17 godina 3 mjeseci ago #23566 od stypssa
Replied by stypssa on topic Vojska
Isuse, Struja, pa ti opće nisi pročito što sam ja pisao...

Dakle, da se vratimo na temu, ko što kaže Razor... Ja nisam blatio vojsku, nego prenio tuđa iskustva, kao što je ovo koje je imao Vito. To su realne stvari koje se događaju svaki dan. Ovo što ti pričaš nema veze sa ičim. Ko tu priča o postrojbama, starosti, dezerterima, lopovima i kaj ja znam.

Tema je bila dali služiti civilku ili redovno. Ti tvrdiš da je redovno "časno" i da si zato "bolji muškarac". Ja kažem da je to glupost jer današnja redovna vojska, prema riječima većine koji su mi pričali o tome, svodi se na, kao što veli Blento, čuvanje vojnih objekata i sl. Vjerujem da tako ne postaješ vojnik i da tu nema NIŠTA časno. Ti kao vojnik bi trebo znati da se tek pod mecima vidi tko je kakav čovjek. Prenio mi je stari neka iskustva o velikim vojničinama koji se ukoče ko pičke i ne mogu se maknuti kad stisne. A prenio mi je i o onima koji su šutili i takvima živote spašavali.

Svaka čast svima koji su služili u ratu. Skidam kapu. I onima koji se time ozbiljno bave, kao ti i Sluzavy, također. Ali, kakve to veze ima sa TRENUTNIM stanjem u obuci vojaka?!? Rasulo koje vlada u SVIM državnim ustanovama sigurno ne štedi ni vojsku. Ne velim da su tamo svi stoka i gamad, gdje si to pročitao?!?! Nemoj mi trpati riječi u usta.

Ponovno, slažem se sa Razorom. Svi ste vi jaki na tome da popljujete, a jeste razmislili o tome da možda STVARNO ima ljudi kojima TREBA pomoć, kao što su te bakice, a nema im tko pomoći. Svaki dan u vojarnama tisuće i tisuće mladih, jakih ljudi gubi vrijeme u situaciji gdje u zemlji ima tisuće mjesta gdje bi oni bili korisniji. Pitanje je samo: koja je svrha OVAKVE temeljne obuke vojaka? Ima li je uopće?!? To je tema i to nema veze sa profiterima, časti, time koliko imaš godina i što radiš u životu (Ja inače do jučer uopće nisam znao da si ti u vojsci). Da ne spominjem da ja nisam klinjo od 18 godina..

Primjer iz života 2: pitam momka koji je završio obuku za vezista kak je bilo dolje. Veli: ma gle, mi smo ti visili u sobi sa kompjuterima i igrali CS većinu vremena. Pitam ja: pa jeste bar radili šta na novijoj opremi? Veli: Jesi normalan?! Dali su nam radijsku jedinicu koja se više ne koristi već 20 godina i rekli da se igramo sa time.
Tema je zaključana.
Više
17 godina 3 mjeseci ago #23567 od dunavu
Replied by dunavu on topic Vojska

Stypssa napisao: kao ti i Sluzavy, također

ma sta Sluzavy, on gura kravi ruku u supak, to je njegov poso tamo :lol: i to mi je vojnik :twisted:
Tema je zaključana.
  • stypssa
  • Topic Author
  • Posjetitelj
  • Posjetitelj
17 godina 3 mjeseci ago #23568 od stypssa
Evo, malo sam istražio, pa da podjelim sa svima što sam našao.

Struja, ne znam dali si toga svjestan, ali vojska je JEDINA ljudska djelatnost koja NE STVARA NIKAKAV PRIHOD. Vojska kao takva je u krajnjoj liniji UVIJEK bacanje novca, samo što je ponekad nažalost to jedini način da opstaneš. Jedini način da se ostvari profit je da si svjetska velesila i da napadneš Koreju, Iran, Irak ili nešto slično.

Evo ti sad i neke brojkice da grickaš dok sjediš u vojarni.

Proračun RH za 2007. predviđa:

Ministarstvo obrane
4.518.565.383 (slovima: četirimilijardepetstoosamnaestmilijuna kuna)

Ministarstvo kulture
1.080.771.000 kn (slovima: jednamilijardaosamdesetmilijuna kuna)

Od proračuna MORH-a, točno 42.762.447 (četrdeset dva milijuna) izdvojeno je za obuku. Što misliš jel to puno ili malo?

Vojska će, dakle, ove godine dobiti 4,5 puta više novca od kulture. Obzirom da ja radim u kulturi i mjesečno izdvajam 900 kn troškova od svoje mizerne plaće koji idu državi. Obzirom da vojska NE STVARA profit. Obzirom da država daje tvoju plaću tebi od novaca koje ja i drugi kao ja daju, smatram da imam itekakvo pravo komentirati što god hoću. Kad meni neko kaže da je u kulturi i državi situacija sranje i da vlada korupcija, ja kažem "znam", ne trudim se ispasti faca. To je tako, samo je pitanje spoznaje.
Tema je zaključana.
Više
17 godina 3 mjeseci ago #23570 od [ctn]sluzavy_cro
Replied by [ctn]sluzavy_cro on topic Vojska
Evo opet Sljuzavi ničim izazvan i totalni idiot za matematiku.
Poplava , angažiranje 700 vojnika iz 3 korpusa hrvatske kopnene vojske (HKoV), u roku od 6 sati od početka angažmana utvrđen je zečji nasip u Kopačkom ritu, za taj problem bi civilne službe utrošile oko 28 sati samo za skupljanje volontera. Trošak se nalazi vjerojatno u onom iznosu koji ja ne znam ponoviti al se zove proračun za MORH.
Požari, ove godine je angažirano na protupožarnoj zažtiti oko 3200 NOS-ovaca (namjenski organizirane snage), koje kada nema požara lade jaja u moru , al kad gori burajz vatra se gasi od straha jer dolaze neškolovane barabe iz HV. Trošak je sigurno určunat u onaj već navedeni iznos. Da ne govorim koliko bi vladu RH koštalo organiziranje upola manje obučenih dragovoljaca iz civilstva, organizacija smještaja i prehrane.
Čišćenje sustava odvodnih kanala angažman 300 djelatnika 3 korpusa HKoV-a trajanje radova 60 dana očišćeno 43 km kanala, Hrvaska vodoprivreda je u 3 godine očistila 12 km kanala, a 18 puta je ponavljala natječaje.
Pomoć u izgradnji cesta, tunela, mostova inače se to ne spominje, ali i to se radi. Upravo inžinerijsak brigada izvodi radove na izgradnji magistralne ceste Gunja- Bošnjaci, jel zna neko za to.
Ali kad se narednik izdere na napušenog idiota onda to prenose svi mediji.

Čuj Stypssa vojni rok se ukida jer je prehrana ročnika najskuplja stavka njihovog boravka u vojsci, što mislite zašto su svaki vikend slobodni pa to je ovisno o vojarni ušteda u hrani vodi i struji oko 30- tisuća kuna dnevno.

@Razore vezano za Deza i ostale, na zadnjem školovanju na Črnomercu tip puca iz HS 2000 i zabije sve metke na tri metra ispred sebe. Kaže pištolj je u banani on ima Glock-a to je pištolj a ne hrvatsko govno. Uzmem mu ja pištolj iz ruke jer sam bio voditelj moje skupine ispalim 5 komada onako po šokački 3 u crno 2 na rubu, a on prozbori kako mu puška ipak bolje leži. Tako da otom potom, u doba kad su ročnici donosili streljivo od doma od staraca, ja im ne bi dao lopatu, a ne pušku u ruke.

Neznam momci kako vi , al mene nije stid tuširati se sa 35 idiota i žderati na blatnoj zemlji i smrdit ko tvor, al u zadnje vrijeme viđam klince koji se tuširaju u pola noći kako ih niko ne bi vidio, il presvlači gaće pod dekom.
Mislim da se sve oko nas ruši , pogledajte školstvo no profesori su isti mislim da su roditelji novi pa vi pronađite problem.

eto malo sam se nasrao ovdje al svi su pa me zabole.
Tema je zaključana.
  • stypssa
  • Topic Author
  • Posjetitelj
  • Posjetitelj
17 godina 3 mjeseci ago #23571 od stypssa
Sluzavy, nisi se nasro, neg si pogodio pravo u srž. Te akcije su hvalevrijedne i definitivno ih nema dovoljno u medijima. Ja znam gdje su Gunja i Bošnjaci jer sam odande porijeklom, ali nemam pojma za taj most. Znam da gase požare i čiste kanale. To što su Vode očistile tak malo me opće ne čudi. Još malo državnih firmi di se radi po načelu "a jel baš moram?"

Iako...malo je to fulano. Jer nisu vojni ročnici ti koji su to gradili. Ako i jesu, zašto ti ročnici moraju visit u baraci da bi taj posao odradili? Kakva je to vojna obuka? Zašto nema recimo 200 ili 500 civilnih vojnih ročnika na šljaci na takvim mjestima? OK, kužim da bi bilo logističkih problema u BAŠ tim slučajevima, ali siguran sam da bi se moglo svašta organizirati na drugim poslovima. Nek rade za vojsku, za narod, besplatno i jebena su radna snaga kad ih potjeraš (a trebalo bi). Nek svaki potpiše ugovor da odgovara pred zakonom ako ne odradi posao pošteno. Jel bi i ta civilka bila besmislena?

Al eto, lakše natrpat 2000 vojaka u barake, trpat ih hranom i glumit da ih obučavaš. I poslije kažeš da je to časno. To da su najveći troškovi na hrani, to mi je jasno. I naravno, na grijanju zimi. Jel se ne bi taj novac mogao "časnije" potrošiti, nego kak se sad troši?

To ja pričam. Vojni ročnici se igraju kauboja sa daskama u rukama (slikovito rečeno, a ponegdje i doslovno), a školovana vojska tegli pijesak, dok većina civilaca radi po nekoliko sati dnevno i drka k...
Tema je zaključana.
  • mato
  • Posjetitelj
  • Posjetitelj
17 godina 3 mjeseci ago #23572 od mato
Replied by mato on topic Vojska

[CTN]Sluzavy_CRO napisao: Neznam momci kako vi , al mene nije stid tuširati se sa 35 idiota

to je meni u vojsci bilo najdraze pa smo cak igrali igru zvanu sakrij kobasu uff stara dobra vremena :lol:
Tema je zaključana.
Moderatori: razor
Vrijeme kreiranja stranice: 0.302 sekundi
Pokreće Kunena Forum