- Zahvala primljena: 0
Moj komp :D
- [ctn]sluzavy_cro
- Platinski korisnik
Please Prijava to join the conversation.
Mr_Ti napisao: I za 24/7 rad je ostao na 4 Ghz? :lol: Nego jel cpu-z dobro pokazuje napon, toliko ste mu dali za 4 GHz?
da 24/7 ce raditi tako, CPU-z pokazuje dobar napon, s tim da je naravno postavljen veci ali shodno da se radi o DS3 ploci koja ima DUAL 3 phase VRM Vdropp koji ima ploca je sasvim OK i cak sam iznenadjen jer samo 15min je trebalo da postigne taj takt... odradio sve testove, sluzavy se igra i sve radi OK.....
napon je dignut sa 1,225 na 1,575 ja mislim (nista strasno) sve dok je ohladjen, i s obzirom da je rok trajanja procesora 30godina, skratio sam ga na trecinu tako da ako procesor izdrzi 10god.. super.. mada mislim da ce i prije toga biti mijenjan!
Al najbitnije u svemu je da sluzavy nije tvrd orah, kako se hvalio da je uspio ne kupiti sve ipak je na kraju pokleknuo i pocastio se thermaltake-om i freezerom!
Odmah je sinoc dvije partije za redom bio prvi u Americas Army-u, AL PAZI ne COD nego u AMERICAS ARMY-u....
cestitke sluzavy.....
ko je slijedeci !???
druže... život je bitka.. i nije za dušu meku... ostani uz mene i puni mi redenik... jer neprijatelj prelazi rijeku... neprijatelj prelazi rijeku......
FiReFlY napisao: napon je dignut sa 1,225 na 1,575 ja mislim (nista strasno) sve dok je ohladjen, i s obzirom da je rok trajanja procesora 30godina, skratio sam ga na trecinu tako da ako procesor izdrzi 10god.. super.. mada mislim da ce i prije toga biti mijenjan!
Jel je e5200 u 45nm procesu? Ako je, neznam jel si procitao, ali njih napon zna ubiti, bez obzira na temperaturu... s vremenom trazi sve veci i veci napon za odredeni takt, neznam koji su max napon spominjali da je "siguran"...
Evo, malo sam ja nakurio svojeg, i vidim da ima zanimljiv dodatak u izvjestaju Everesta, ove zadnje dvije stavke . Ovo ja nakon 20 min full loada sa 2 instance orthosa (affinity - jedan na 2 jezgre)
Mr_Ti napisao: Jel je e5200 u 45nm procesu? Ako je, neznam jel si procitao, ali njih napon zna ubiti, bez obzira na temperaturu... s vremenom trazi sve veci i veci napon za odredeni takt, neznam koji su max napon spominjali da je "siguran"...
Da, i on je 45nm, napon od 0,3V mu ne smeta bas mnogo, sto se voltaze tice mislim da se radi o naponima iznad 1,7V, mada moj E8400 vec godinu i pol radi na 4,8 sa 1,6V, ne trazi veci napon stabilan je (vec godinu i pol)... E7200 takodje na 4,4GHz radi sa 1,55V vec nekih 8 mjeseci (kod prijatelja)... a i garancija je 3 godine na proc tako da ako mu sta bude... reklamacija.... mada i nakon tri godine za ovako jeftini procesor koji je par stotina kuna se isplati investirati u novi koji ce tada biti slicne serije (recimo neki quad na 22nm koji ce tada biti kao sada E5200 )
koji je kod tebe CPU, vidim da je Quad samo ne znam koji, Orthos pokazuje 333x6 dok vidim da je takt po everestu 2997 sto je 333x9 !?
druže... život je bitka.. i nije za dušu meku... ostani uz mene i puni mi redenik... jer neprijatelj prelazi rijeku... neprijatelj prelazi rijeku......
Na 333x9 je, stalno se nagovaram da se idem malo poigrat, ali neda mi se, lijen sam, i ovo mu je vjerojatno previse napona, al sto ces, a ovih 3,0 je za sada i vise nego dosta 8*)