ocu p...e

• stypssa
  • Posjetitelj
  • Posjetitelj
17 godina 4 mjeseci ago #22505 od stypssa
Replied by stypssa on topic ocu p...e
Nisam opće pogledo E4400 performanse niti specifikacije, to sam naveo jer je Loki to stavil. Al 2MB cachea u odnosu na 1MB E2160 puno znači, tak da nije to za bacit.

@Pissko: jel trebo tam bit neki link?

@Dunavu: To je neupitno, ali to je sve što će taj komp biti...pristojan. Da ne spominjem da Psycho (zaključujem jer pita za savjet o kompu) vjerojatno neće clockat ništa...

Please Prijava to join the conversation.

Više
17 godina 4 mjeseci ago #22506 od pisko
Replied by pisko on topic ocu p...e
Da trebal je bit :D zaboravio sam ga pastat... ;)

forum.links.hr/viewtopic.php?t=11439

[img
<br>

Više
17 godina 4 mjeseci ago #22507 od mrgud
Replied by mrgud on topic ocu p...e
@ stipe pitam za savijet o kompu cisto zbog toga što nisam ništa pratio u zadnje vrijeme na tržištu, a ne zato što sam totalni n00b za kompove ... znam nešto, malo 8*)
a clocat ga niti nisam planiro ... nisam to radil s nijednim kompom nit necu ... ne želim izbrijavat komp do krajnjih granica, kakve sam srece još &#263;e i riknut nekaj :twisted:

mess with the best, die like the rest

• stypssa
  • Posjetitelj
  • Posjetitelj
17 godina 4 mjeseci ago #22508 od stypssa

PsYcHo napisao: @ stipe pitam za savijet o kompu cisto zbog toga što nisam ništa pratio u zadnje vrijeme na tržištu, a ne zato što sam totalni n00b za kompove ... znam nešto, malo 8*)
a clocat ga niti nisam planiro ... nisam to radil s nijednim kompom nit necu ... ne želim izbrijavat komp do krajnjih granica, kakve sam srece još &#263;e i riknut nekaj :twisted:

Nisam mislio ništa loše, nemoj me krivo shvatiti. Al pretpostavka da ga neš clockat je to&#269;na bar :lol:

• stypssa
  • Posjetitelj
  • Posjetitelj
17 godina 4 mjeseci ago #22509 od stypssa

Pisko napisao: Da trebal je bit :D zaboravio sam ga pastat... ;)

forum.links.hr/viewtopic.php?t=11439

Hm, pa nije baš nekaj širok subject. Tipovi su diskutirali koji Intel: 4300, 6600 ili Amd 6000+. Po meni zadnja dva uop&#263;e nisu konkurentna radi cijene.

Eto, pomirljivim tonom velim kaj sam ve&#263; reko: Intel ili AMD...svejedno! Statistike i testovi pokazuju da za istu cijenu procesora dobiješ približno iste performanse. Ali moraš znati što uzeti i kad se odlu&#269;iš za neki. Ak ve&#263; IMAŠ 5000kn da potrošiš, onda ih i potroši. Zakaj uzet slabiji proc kad nema potrebe. I tu dolazimo do toga dal je E2160 na 1,8 GHz slabiji od E6400 i X2 5600+. Ja smatram da je osjetno slabiji i da bi trebal uzet nešto ja&#269;e, tim više što je ve&#263; poznato da &#263;e ga koristit najviše za AA, a ve&#263; smo sve rekli na temu AA, proca i grafe. I ne&#263;e ga clockat, dakle, nebu ga iscijedil i taj proc nikad ne&#263;e bit jak kao što bi mogao i trebao biti.

Proc
1400 kn
Plo&#269;a---- 900 kn
RAM
600 kn
Graf.---- 1100 kn
Power--- 500 kn
Disk
600 kn
DVDRW---220
Ukupno--5300 kn ili malo više

Ak možeš složit komp za oko 5 soma kuna sa takvom opremom, zaš bi složil za 4 000 kuna sa 40% slabijom? To da se nemre na&#263; 300 kn ibera, ne vjerujem. Radiš dva dana negdje i imaš tu lovu.

A kaj se ti&#269;e diska, pa koje su to spike? Ne bu ti višak prostora nikad naškodil. Ak se odlu&#269;iš ripat neke filmove i držat image recimo koncerata, igara i sl. na disku, to se napuni za &#269;as. Ostaneš iznena&#273;en...znam kak meni. Ja imam 320 GB diskova koji su stalno puni.

Više
17 godina 4 mjeseci ago #22515 od pisko
Replied by pisko on topic ocu p...e
Stype ja uopce nisam usporedjival e2160 i e6400... jer se to ne moze usporedjivat....

reko sam mu za e4400 jer je dosta isplativ za svoje performanse... vise je isplativ nego x5600.. jer ce uskoro izac novi amd procevi a ovi ce se zaboravit.. jer sam vec negdje cital da ne am2 promasaj teski... da ga je c2d pojedl totalno....

al nije sad to tema... psiho uzmi si c2d... za onaj za koji ces imat para.. 2GB rama i dobru grafulju...

jer grafulju kupovat za 600-700kn je glupost i bolje ti je onda uzet graficku vec na maticnoj.... LOL

kupi ti samo x1950GT ;)

[img
<br>

Moderatori: razor
Vrijeme kreiranja stranice: 0.362 sekundi
Pokreće Kunena Forum