ocu p...e

Više
17 godina 4 mjeseci ago #22469 od stagger_lee
Replied by stagger_lee on topic ocu p...e
Razore daj zabrani ovakve teme. Još samo da Blento dođe i nikad neće biti kraja ovoj raspravi :)

PUSH THE BUTTON!!!

Please Prijava to join the conversation.

• stypssa
  • Posjetitelj
  • Posjetitelj
17 godina 4 mjeseci ago #22470 od stypssa
Replied by stypssa on topic ocu p...e
Ono mi je stara konf. koju sam složil sebi (u glavi)...novi podaci su:

CPU AMD Athlon64 X2 5600+ BOX, socket AM2, Windsor, 2800MHz, 2MB c., HTT 2000MHz 1,400 kn za keš u Linksu.

E4400 je 1060 kn za usporedbu.

A što se tiče "pokapanja" provjeri ovaj sajt:

www23.tomshardware.com/cpu.html ? ... &chart=170

Obzirom da nema testa E4400 procesora, stavio sam E6600 koji košta laganih 1,700 kn.

U svim testovima je AMD ili bolji ili jednak, osim u jednom ili dva koji se odnose na profesionalne alate (konkretno Photoshop ili slično). Cijena između FX 5600 i E6600 je, dakle, za 300 kn na stranu AMD-a, uz to da je AMD pobijedio na 90% testova (ili tu negdje). Jedina stvarna prednost Intela leži u 4 MB cachea (2 MB po jezgri) u odnosu na 2 MB AMD-a. Zato i ima bolji skor u profi alatima.

IMHO: Intel sucks ass

Kaj se tiče AA, grafička od 1500 kn mu neće pomoći jer AA ne koristi napredne 3D funkcije kojima rukuju današnje igre i grafičke kartice. Upravo zato mu treba više snage na procu i ramu. Kao što rekoh, moja grafička bez problema tegli potpuno novu igru na 3 godine starom kompu, a košta samo 700 kn, a ipak u AA imam na najnižim postavkama samo 30-ak frejmova. Već to ti treba dosta reći...

EDIT: Kaj se RAM-a tiče, tu nemam puno iskustva i ne pazim na to kad kupujem (iako bi trebalo), tak da radije njih slušaj neg mene. Usput budi rečeno, većina ploča za AMD (čak i neke jeftine) podržava SLI ili X-nešto sustav tak da kasnije lako mrkneš još jednu karticu unutra i još koju pločicu RAM-a i miran si još 2 godine. Komp košta malo više od standarda, al je napravljen da te može potegnut jedno 5 godina.

EDIT2: Pa možeš i AMD OC-at...al to nije tema. Vjerujem da bi neki stari AMD u nekoj situaciji opro E4400, al nemreš to tak gledat.

Više
17 godina 4 mjeseci ago #22471 od razor
Replied by razor on topic ocu p...e

stagger_lee napisao: Razore daj zabrani ovakve teme. Još samo da Blento dođe i nikad neće biti kraja ovoj raspravi :)

Ja volim Blentu..on uvjek ima nesto pametno za napisat.
A i ljepo je da ljudi oce pomoc covjeku...

Inace, Siho....kongraculejsn :D

Više
17 godina 4 mjeseci ago #22473 od jopke
Replied by jopke on topic ocu p...e
cuj ako kupijes komp samo za AA onda se slazem sa stypssom...kupi neku jeftiniju grafulju (1300xt) ili mozda sad najisplativije 7600gt a usparano ulozi u jaci procesor. A onda za godinu dvije kad vidis kako se razvija ovo sa vistom i directX 10 ubodi neku jebenu grafulju....proc ce ti jos gurati.
Ista tako sa ramima za AA ti je dosta 1GB a onda kad skupis pare ubodes jos jedan modul.

Rest your trigger on my finger...

Više
17 godina 4 mjeseci ago #22474 od razor
Replied by razor on topic ocu p...e
I meni se cini da AA jede dosta vise proca nego grafulje (iako je to malo smjesno al eto)...
Vjerujem da bi nam tu bolju procjenu mogao dati drugar fajerflaj..on se ipak bavi tim testiranjima...

• stypssa
  • Posjetitelj
  • Posjetitelj
17 godina 4 mjeseci ago #22475 od stypssa
Replied by stypssa on topic ocu p...e
Jopke, hvala na potpori, al nije to samo za AA. Istina, neće bit top line grafička, ali pogurat će sve novije i starije, a sve drugo je top notch. I stavio sam 2GB rama, al to što veliš...1 GB RAM-a za AA zbilja i je dosta.

EDIT: Skužio sam da su mi sve one cijene koje sam originalno napisal...bez PDVja...zato i jesu tak niske. Al tak i tak ti se cijene stalno mijenjaju tak da to moraš svejedno ponovno obračunati. Taj komp sa 19'' LCD monitorom ti je negdje oko 7,000kn.

Moderatori: razor
Vrijeme kreiranja stranice: 0.322 sekundi
Pokreće Kunena Forum