ocu p...e

Više
17 godina 4 mjeseci ago #22516 od dunavu
Replied by dunavu on topic ocu p...e
ma zajebi sve savjete...

i kupi si Play Station 3 :lol:

Please Prijava to join the conversation.

Više
17 godina 4 mjeseci ago #22518 od mrgud
Replied by mrgud on topic ocu p...e

dunavu napisao: ma zajebi sve savjete...

i kupi si Play Station 3 :lol:

jebote, pa kud se toga nisam prije sjetio ... i ostane mi još soma da si televizor kupim :twisted:

mess with the best, die like the rest

Više
17 godina 4 mjeseci ago #22519 od stagger_lee
Replied by stagger_lee on topic ocu p...e
Ma najbolje da si kupiš neki skuterčić i loviš curice po jarunu ;)

PUSH THE BUTTON!!!

• stypssa
  • Posjetitelj
  • Posjetitelj
17 godina 4 mjeseci ago #22520 od stypssa
Replied by stypssa on topic ocu p...e
To jednostavno nije istina. Uskoro će izaći novi AMD procevi (Barcelona), al oni će biti quad core, kao i najskuplji Inteli, dakle nedostupni, kao i Intelovi QC. Osim toga bi trebali biti izgrađeni na 0.6n jezgri, u čemu AMD definitivno kaska (8 mjeseci ili tu negdje)...tak da je to sve ako-ako. Od ovih ostalih, možda i izađe neš ali nije sigurno. Također nije sigurno kako će se novi Intelovi i AMD-ovi novi procesori adaptirati na stare ploče, pa je i to sve još nepoznanica. Svi znamo da Intel izdaje nove sockete ko što čoek mijenja čarape, tak da ono... A po toj liniji, uskoro se gasi i čitava serija 6000 Intelovih procova, pa to ne znači da su loši.

To da gaze mi je opće glupo više diskutirat...ja sam postal valjda 3 različita testa na kojima se jako dobro vidi tko, što i kako. Argumenti tipa "svi kažu da AM2 ne valja" mi baš i nisu neš. Daj pliz neki link gdje se vidi TEST neclockanoga E4400 kako "trga" x2-5600+ pa onda možemo dalje. Stoji da je AMD slabo ušao u utrku sa Dual Core procesorima, stoji i da AMD ima problema (slaba riječ) sa 0.6n tehnologijom, ali ne stoji da su loši. A čovjek se mora i zapitati: Ako je x2 5600 performansama u rangu Intelovog procesora iste cijene (prema testovima!!!), ali novije tehnologije izrade--što će AMD raditi Intelu kada i ako izađe X2 sa 0,6n tehnologijom. I tu, po mome mišljenju, dolazimo do onoga da će i tada zagovornici Intela opet reći: "Ma Intel ga potrga".

X2 5600+ je performansama, cijenom i kvalitetom u rangu sa E6400...pa nek vrišti ko hoće, al to je tak. Uz napomenu da E6400 kakti troši nešto manje struje prema nekim mjerenjima, ali to je zato jer su Intelovci izvukli memorijski kontroler iz proca i stavili ga na ploču. Sad ploča troši više...jupi...

Ja nisam ni u jednom trenutku inicirao da Intel ne valja dok drugi nisu počeli sličnim tonom. Ak hoćeš Intel, uzmi ga, opće nije bitno, samo pokušavam dotupit da se E2160 NEMRE nosit niti sa X2 5600+ (koji tak sucka ass), niti sa E6400. Dakle, opcija ti je da zemeš 4400 koji sigurno ne GAZI AMD ko beba zvečku, a razlika 300kn... dolazimo opet nazad do onog da su u istom cjenovnom rangu otprilike iste kvalitete. Čak i da dopustim radi raspre da je 4400 TOLIKO dobro napravljen i da je to ono ground-braker svih procesora, nemre bit tolko dobar...a na kraju, sve je to ista tehnologija (Intel). Teško mi je vjerovat da je 4400 bolji od 6400, a već sam dokazao da je 6400 otprilike isti kao x2 5600.

4400 još nisam ni našao prave testove, pa mi je glupo govorit o tome. Al činjenica je da je razlika u cijeni između 4400 i 6400 samo 300kn, a 6400 je brži za nekih 130 MHz i radi na bržoj sabirnici. Koliko to utječe na rad je pod upitnikom, ali mislim da to ni ti baš ne znaš bez testova.

Više
17 godina 4 mjeseci ago #22521 od firefly
Replied by firefly on topic ocu p...e
Ne da mi se sve ovo citati.... ali ovako....

Intel ili AMD???

Iako sam zaljubljenik AMD-a, intel ih je naguzio, tako da jedino ako ides na neku jeftiniju varijantu isplati se uzeti AMD-a jer ima puno bolji izbor DOBRIH ploca (masina do 500€), medjutim Intel je puno al PUNO bolja varijanta nego AMD, recimo negdje procita da neko gura 5xxx AMD-a koij je preskup u odnosu na ono sto daje! 6300 ili 6600 ga prelako siba u OCu i svim testovima! mozes procitata na www.tomshardware.com ....

sto se tice 7xxx geforce kartica, imao sam leadtek 7600GT extreme edition, stroj je... medjutim ja bih radije tu isao na directx10, (8600GT) pogotovo sad kad se sprema AAO na 3.0 verziju, koja bi trebala da radi na DX10 (nisu jos nista se definitivno skontali), ovo isto stoji i za radeon serije X1xxx.....

Memorija: provjereni brandovi su koji imaju izmedju sebe razliek u performansama do 40% : OCZ, Corsair, Patriot, Buffalo, Crucial, Geil, G.Skill, Kingmax, Kingston... ne znam da li sam koji zaboravio... uporedi cijene DDR2 i DDR3.... zamisli kolika je onda razlika izmedju TakeMS i recimo OCZ :s

PLOCE: pissko ti je dobro preporucio ali se radi o ploci sa starim chipsetom, uzmi gigabyte-a kojeg sam ti predlozio i definitivno se neces pokajati (ja ti kupim drugu plocu ako ta ne bude valjala), ima podrsku za vece frekvencije CPU-a kao i za DDR3 memoriju!!!

HDD: Ja preferiram Seagate... nekoga sam cuo da pljuje po maxtoru ali za informaciju Maxtor je sada Seagate (kupili ih).... Htachi je IBM, i stroj samo ti kazem PREGLASNI SU!!!

PSU - Power Supply Unit: STRASNO bitna komponenta... koliko god neko govorio kod mene radi i ona od 400W radi se o tome recimo da nemas dovoljno struje na railovima, pogotovo je to mana kad se radi OC.... ja trenutno imam ENERMAX liberty 680W koji ne moze da pogura X2 3800 AMD preko 2800MHz, dok samo zamijenim napojne na ThermalTake Thoughpwer 1000W sve radi ko sat.... da ne pricam kad sam stavio radeona nove generacije koji mi je popio prilikom OC-a 220W!!! jedna od napojnih koja defaultne masine gura na stocku bez ikakvih problema kod mene je FORTRON BlueStorm 400W..... OC moze u malim granicam ali to je sve!

Hladjenje: Razmisli dobro o kucistu i termalnom protoku zraka kroz njega, te koji ce cooler krasiti tvoj CPU (nije valjda da ces ostati na stocku) ako iole mislis raditi OC

DVDRW: imao sam pioneera sve serije od 109 do 111, sad imam NEC 7170 SATA, svi su manje vise isti kurac.... ali samsunga i LG-a ne bi ni mrtav u masinu stavio!

FDD: NE TREBA TI!

Odluci se koju varijantu hoces jer ti sad mogu sastaviti oko 20tak masina koje su bazirane ili na intelu ili na AMDu, a vjeruj mi da mi je mrsko kucati toliko! i sad sam litru kafe popio dok sam ti ovo napisao!

druže... život je bitka.. i nije za dušu meku... ostani uz mene i puni mi redenik... jer neprijatelj prelazi rijeku... neprijatelj prelazi rijeku......

Više
17 godina 4 mjeseci ago #22523 od firefly
Replied by firefly on topic ocu p...e
CPU CHART pa si sam uporedi!!!

www23.tomshardware.com/cpu.html ? ... &chart=170

E6400 i X2 5600 su oko 150€

pitanje je koliko ti para uopste imas da se ide na ove procesore

Kod mene sve glat ide na X2 3800 sa 2X 1GB OCZa

www.geizhals.at
tu pogledaj cijene pa vidi sta ti se isplati uzeti!!! AMD ILI INTEL!

druže... život je bitka.. i nije za dušu meku... ostani uz mene i puni mi redenik... jer neprijatelj prelazi rijeku... neprijatelj prelazi rijeku......

Moderatori: razor
Vrijeme kreiranja stranice: 0.400 sekundi
Pokreće Kunena Forum