- Zahvala primljena: 2
Bicikl u djelovima...kojim?...
stagger_lee napisao: ja sam svog kupio u dsg-u, mislim da moj pamti podatke prilikom zamjene baterije ali isto tako možeš podesiti ukupnu kilometražu.
www.dsg.hr/proizvodi.asp?kategor ... orijaID=24
mog nema tu u ponudi ali sličan je kao ovaj 140kn otprilike toliko sam ga i platio.
jedino što mi fali je to što nema mjerenje kadence.
A sto se tice sljemena ja trenutno ne mogu, imam problema s leđima i nisam vozio bicikl već više od 2 tjedna, tek mi je jucer fizijatrica dozvolila da pocnem ponovo ali skroz lagano
ma i ja moram malo kondicije steci...nego sto ce ti mjerac kadence?..koliko se sjecam to mjeri brzinu vrtnje pedala??..to zbog neke vjezbe ili?..hmmm..sad si me bacio u razmisljanje...
Please Prijava to join the conversation.
- stagger_lee
- Platinski korisnik
Teorija kaže da bi uvijek trebao imati konstantnu kadencu a u ovisnosti o nagubu podloge mjenjaš brzine tako da i dalje voziš istom kadencom.
S tim da broj okretaja treba u minuti treba biti minimalno 70, navodno je optimum negdje oko 90 dok profesionalci vrte i na preko 100.
Ako ti je kadenca preniska stradat će ti koljena pogotovo kad voziš pod velikim opterećenjem (uzbrdo). To ti je slično kao i sa motorom, na većim okretajima imaš veću snagu a kad auto voziš uzbrdo na niskim okretajima znaš i sam šta se događa
PUSH THE BUTTON!!!
stagger_lee napisao: kadenca je upravo broj okretaja pedale u minuti.
To ti je slično kao i sa motorom, na većim okretajima imaš veću snagu a kad auto voziš uzbrdo na niskim okretajima znaš i sam šta se događa
jos spavam..pa krivo napisah..mislih reci sto ce ti mjerac okretaja pedala..a ne kadence...
anyway...meni kad auto rikne..ja kupim drugi...ODMA.. ))..tako cu i koljena...
nista..onda trazim ciklokompajutor sa kadencom..
- stagger_lee
- Platinski korisnik
PUSH THE BUTTON!!!
Nego kako vi odrzavate biciklove?...koliko cesto ih "uljite" (mislim na lance..prijenose..itd)...kako ih cistite (koristite li onaj vrag za lanac ili?)...pregledavate vijke i slicno...cjelokupno odrzavanje..
Sto bi si trebao nabaviti od alata?..i sto od sredstava za ciscenje?...sto bolje ne dirati i slicno?
- [ctn]sluzavy_cro
- Platinski korisnik
- Zahvala primljena: 0
@ blento staviš po čvarak u svaki zupčanik i to je to, prednosti su podmazivanje i strelovita vožnja a kadenca preko 200
mana je jedino što te vija čopor pasa omamljeni mirisom čvaraka.
Jebga