Bicikl u djelovima...kojim?...

• neo_cro
  • Posjetitelj
  • Posjetitelj
17 godina 3 mjeseci ago #23621 od neo_cro
Replied by neo_cro on topic Bicikl u djelovima...kojim?...
Tu neki u mom selu isto brije na te bajkove. Kupio neki bajcikl kaze platio ga 15,000kn ??? Ja se ne kuzim pa ne vidim razlike osim sto ima diskove, kao full je lagan i izgleda OPASNO. Mislim izgleda savrseno al jel laze ili stvarno toliko kosta taj sport?
Kaze fura ga na servis isto ko i ja motor... placa sve!?!? ja mu reko dobro da nemoras placat regu za to.

Please Prijava to join the conversation.

Više
17 godina 3 mjeseci ago #23622 od razor
Moram priznat da sam i ja seljak za to.
Jasno mi je da nije dobo imat neku krntiju od 100 kila sa celavim gumama i bez kocnica, al bas dat 5 kila kuna ili nedaj boze 10 i vise za bicikl (a da se ne bavis time profesionalno)....to mi nije jasno.

Više
17 godina 3 mjeseci ago #23623 od blento
..bicikli do 1500 kuna (bar je ovaj moj jumpertrek bio kad je kupljen)...se doslovno pocne raspadati..ak se vozi neko vrijeme malo brze od onog kako bi ga neka bakica vozila...
meni zadnja masinica ne radi kako spada...skripi na sve strane...tockovi se malo iskrivili..prednja pogonska glava (di su pedale zakeljene) se mora mjenjati jer ide u 8-cu...zbice pucaju (osla jedna il dvije..same od sebe)..tezak je ko slon....i one famozne V brake (koje mi savjetuju svi) sto iskrivljenosti felgi..sto rasklimanosti osovina..sam morao otpustiti...pa vise bicikli ne koci kako bi trebao...zapravo je totalno nepouzdan...

Moze ga se provozati malo po gradu..i to je to....malo ozbiljnija voznja zaboravi ....

E da..razlog zasto razmisljam o disk kocnicama..je taj sto kadf se tockovi iskrive...pocnu strugati o V brake gumice..te je potrebno gadno ustimavanje da to sve koci kako spada...dok kod diskova tih problema nema...
Planiram uzeti jedan bicikli za svaga..pa bih radije dao sad 100 eura vise da ne moram kasnije mislit.."sto sam uzimao to sranje"...

Jedini razlog je zasto se jos premisljam...je pitanje koliko cu ga imati vremena voziti...to mi je jedini bad...

Više
17 godina 3 mjeseci ago #23624 od stagger_lee
kad se kotac iskrivi zamjenis ga ali ako je dobar obruc nece ti se to tako lako dogoditi. U biti prije ce ti se spigati disk od kocnica, to se na manje kvalitetnim disk kocnicama lako dogodi usljed snažnog kočenja.

PUSH THE BUTTON!!!

• stypssa
  • Posjetitelj
  • Posjetitelj
17 godina 3 mjeseci ago #23627 od stypssa
Replied by stypssa on topic Bicikl u djelovima...kojim?...
I opet, slažem se sa Staggyem.

@Razor: pakne su ti one male gumice na kočnicama koje ostvaruju kontakt sa felgom...niš famozno :)

@Blento: Inače, ima ti jedna mala spravica (nije skupa, al treba sa njom znat), zove se vibrat...ups, sori... Ne, ozbiljno, ima spravica koja služi za manje poravnavanje felge. Onak, okrugla je, metalna i ima na sebi utore (zatezače). Taj zatezač staviš u korijen žbice (na samoj felgi oni čepići) i okrećeš u određenom smjeru. Ak okrećeš u odgovarajućem smjeru, felga se ispravi. To se radi tako da poštelaš V-brake najbolje što možeš, zavrtiš kotač i onda vidiš di ti onak struže (tu se ne misli na totalno spigane felge). Onda primjeniš to zatezanje na žbicama oko mjesta struganja. Obično onome tko zna sa time raditi treba do 10 minuta da poštela kočnicu do ibera.

@Neo: To ti je ko oni likovi što kupe Harley Davidson (ili što god već ti smatraš jebenim motorom) i onda se furaju po kvartu. Takvih ima svugdje i ja sam već reko da bi to bilo oduzimanje bicikla na licu mjesta. Najjače izraženi sindrom urbanog elitizma u Zagrebu je baš na biciklima. Klincima tatica kupi bajk od 10k kn, spusti sic do poda, nabije ruksak na leđa i onda se kurči po centru. Brda većeg od lubenice vidio nije. Inače su troškovi na kvalitetnim biciklima do 4k kn dosta mali. Kad jednom kupiš bajk za 2,5-4k kn, imaš ono redovna održavanja, od čega većinu možeš sam odradit (poštelavanja kočnica, mijenjanje sajli, bužira, mijenjanje pakni, guma...sve vrlo jeftino i lagano).

Više
17 godina 3 mjeseci ago #23629 od blento
...stypssa jasam jos kao mali klinac sam rastavio i pokvario nekoliko biciklova...iskrivio dosta felgi "usltelavajuci" ih da ne idu u 8-cu i slicno...
No kad sam prije godinu dana pokusao ispravit na MTB..nije mi bash islo..
zato treba ima poseban stalak i dosta se zajebavati...nemam bash tog iskustva da bi se s tim igrao..Mogu ja to onako ispraviti..no to j eto..i dalje ide u 8-cu..

Moderatori: razor
Vrijeme kreiranja stranice: 0.329 sekundi
Pokreće Kunena Forum