Bicikl u djelovima...kojim?...

Više
17 godina 3 mjeseci ago #23577 od blento
eh..to pitam jer je Stypsa kupio u djelovima i oni su mu ga sastavili....nesto mi se cini i da si ti Staggy uzimao tako bicikli...

Znaci bolje uzeti tako nesto gotovo...
kad su popusti ?..u 11 mjesecu?...mogu to pricekati...nije bad..

Onaj moj bicikli je u raspadu..polako...ima tesku ramu i dosta toga bi se trebalo mjenjati za nesto ozbiljnije....radije bih uzeo jos jedan..pa da imam jedan jrftini za grad ..jedan za ostalo (grad...brdo i slicno)...

nisam znao dunave da se i ti time bavis...odnosno da imas bolji bicikli..

Please Prijava to join the conversation.

Više
17 godina 3 mjeseci ago #23581 od dunavu

Više
17 godina 3 mjeseci ago #23582 od razor
I kolko to ide na sat?

Više
17 godina 3 mjeseci ago #23584 od dunavu

Razor napisao: I kolko to ide na sat?

mojom penzionerskom voznjom oko 30 km/h u prosjeku...
ne smijem brze jerbo me onda curice nebi uslikale :wink:

Više
17 godina 3 mjeseci ago #23585 od stagger_lee
Nisamo ni ja ni stipssa kupovali u dijelovima. Tako se ne kupuje jeftiniji bicikl, to jedino ako si fanatik i spreman si uloziti preko 10k kuna da dobijes bicikl bas sa dijelovima koji se tebi svidjaju.

Moj se bicikl razlikuje od orginalnog modela po tome sto sam trazio da mi stave v-brake kocnice umejsto diskova, doslo me je nesto sitno jeftinije a diskovi u tom cjenovnom rangu nisu dobra opcija. opcenito mehanicki diskovi ne valjaju i teze ih je odrzavati nego v-brake. Hidraulicki diskovi su vec puuno skuplji ali to ti treba po mom misljenju samo ako vozis neki downhill, freeride i jako ti je bitno da ti kocnice ne proklizavaju po blatu.

I i ducanima ti ne vole bas raditi velike izmejne na biciklima jer racunaj da njima ipak treba puno vremena da posloze bicikl iz dijelova, pomozi te sate sa satnicom koju naplaciju prilikom servisiranja pa vidi da li im se to isplati ;)

Pitanje je isto za sta ti treba bicikl, ne izgledas mi netko tko ce previse divljati na biciklu i izvoditi neke treikove, salta i slicne gluposti tako da ce ti vjerojatno naj bolje odovarati neki klasicni XC (MTB hardtail) bicikl ili neki treking bicikl za po grad.

Treking ti obicno imaju vece kotace i bolji su ti za duze ravne dionice i s njima obicno dobijes prtljaznik sto ti dobro dodje kad npr ides subotom na plac :)

Ako imas ambicije sici sa asfalta, voziti malo offroad, penjati se i spustati sa sljemena po planinarskim putevima onda si uzmi neki XC bicikl

Opcenito u tom cijenovnom rangu svi proizvodjaci nude vise manje podjednake bicikle tako da se tesko mozes zajebati. Najbitnije je da si uzmes odgovarajucu velicinu rame jer to poslje ne mozes mjenjati. I bicikl kupuj u trgovinama koje su specijalizirane za to, bilo bi zgodno da kupis u nekoj koja je blize tebe kad vec nosis bicikl na servis da se ne brines oko prijevoza do doma.

imas popis trgovina na sluzbenim stranicama od hr.rec.bicikli news grupe (vidim da si i tamo trazio savijet ;) )

www.haerbe.net/index.php/Popis_trgovina
Pogledaj si malo i druge stvari na toj stranici ima dosta korisnih tekstova.

PUSH THE BUTTON!!!

Više
17 godina 3 mjeseci ago #23586 od stagger_lee

dunavu napisao: evo vako izgleda moja pedala...

www.fujibikes.com/2006/bikes.asp?id=147

fina jurilica samo s tim se po zagrebu ne mozes voziti od silnih rizola :)

PUSH THE BUTTON!!!

Moderatori: razor
Vrijeme kreiranja stranice: 0.374 sekundi
Pokreće Kunena Forum