- Zahvala primljena: 8
Majice
16 godina 4 mjeseci ago #27483
od dunavu
Osobno me samo majice zanimaju, a sto se tice vezenja cini mi se da je to dosta skuplje od tiska...
Rudlava napisao: Neki dan mi je Mrti reko da nebi bilo lose radit :
vezeni amblemi na majicama i kapama , lijepo izgleda i dugorocnije je, eto samo ideja i cini mi se dobra
Osobno me samo majice zanimaju, a sto se tice vezenja cini mi se da je to dosta skuplje od tiska...
Please Prijava to join the conversation.
16 godina 4 mjeseci ago #27493
od razor
Je, dosta skuplje.
Ni tisak nije jeftin. Recimo termotsak naplacuje 90kn za 1 uzorak po majci. Znaci ako zelimo nesto unikatno ala tag i ime na majci, 10chuna + majca (cca 15-20). I to za samo jedan print (npr. s prednje strane majce).
Prico sam sa kolegama i cijela stavr ispada kompliciranija od izgradnje jebenog spajs šatla.
Ono sto sam uspio pohvatat je da je najjeftinija, a samim time i najlosija po kvaliteti) verzija ljepljenje motiva na majcu. Sve ostalo se za male kolicine jednostavno ne isplati.
Morat cemo prvo smislit sto zelimo, i onda s time ic prema razno raznim firmama da dobijemo ponude.
Ono sto sigurno znam da broj boja povecava cijenu, broj otisaka (s prednje, s prednje i zadnje itd), boja majce (npr ako se stampa na crnoj majci, onda se mora stavljati bijela boja ispod otiska (da bi boja bila zivlja) pa se naplacuje jedna dodatna boja itd.
Sve u svemu, ajmo prvo graficko rijesenje, pa onda cijene i ponude.
Za pocetak bi se terbali drzati jednostavnih stvari ala 1-2 boje i ispis sa jedne (ili u slucaju neke dobre ponude dvije) strane majce.
Ko bi reko da nesto kao ispis na obicnu majcu mozebiti tolko komplicirano...
Ni tisak nije jeftin. Recimo termotsak naplacuje 90kn za 1 uzorak po majci. Znaci ako zelimo nesto unikatno ala tag i ime na majci, 10chuna + majca (cca 15-20). I to za samo jedan print (npr. s prednje strane majce).
Prico sam sa kolegama i cijela stavr ispada kompliciranija od izgradnje jebenog spajs šatla.
Ono sto sam uspio pohvatat je da je najjeftinija, a samim time i najlosija po kvaliteti) verzija ljepljenje motiva na majcu. Sve ostalo se za male kolicine jednostavno ne isplati.
Morat cemo prvo smislit sto zelimo, i onda s time ic prema razno raznim firmama da dobijemo ponude.
Ono sto sigurno znam da broj boja povecava cijenu, broj otisaka (s prednje, s prednje i zadnje itd), boja majce (npr ako se stampa na crnoj majci, onda se mora stavljati bijela boja ispod otiska (da bi boja bila zivlja) pa se naplacuje jedna dodatna boja itd.
Sve u svemu, ajmo prvo graficko rijesenje, pa onda cijene i ponude.
Za pocetak bi se terbali drzati jednostavnih stvari ala 1-2 boje i ispis sa jedne (ili u slucaju neke dobre ponude dvije) strane majce.
Ko bi reko da nesto kao ispis na obicnu majcu mozebiti tolko komplicirano...
16 godina 4 mjeseci ago - 16 godina 4 mjeseci ago #27494
od rudlava
evo, ja sam vam trazila vec od dvije tiskare cjenik....dobit cu ga do sutra pa vam ga tu stavim....stime da trebam jos jednog frenda pitat koji zna ljude u tiskarama da nam neki popust sredi...
stime da vezeni amblemi punoooo bolje izgledaju nego tisak ili print a cjena je tu negdje
www.neovez.hr/ i tu bi mozda mogla povuc neke veze...
stime da vezeni amblemi punoooo bolje izgledaju nego tisak ili print a cjena je tu negdje
www.neovez.hr/ i tu bi mozda mogla povuc neke veze...
Last edit: 16 godina 4 mjeseci ago by rudlava.
16 godina 4 mjeseci ago #27495
od dunavu
Za bijele majice ne treba dodatna boja. Ja bi iso na varijantu lijevi rukav (AA), desni rukav (COD), prsa (CTN AA&COD) i ledja (COMBAT TRAINED NOOBS)...Ta varijanta nebi trebala bit vise od 50 kn po komadu...
E sad bi to trebo neko izdizajnirati ko ima smisla za to...
www.novival.hr/proizvodi/majice/majice.htm
E sad bi to trebo neko izdizajnirati ko ima smisla za to...
www.novival.hr/proizvodi/majice/majice.htm
16 godina 4 mjeseci ago #27496
od razor
Dunave, tvoja ideja bi bila sjajna, al bi bila i ekstermno skupa.
Evo primjer sa tog cijenika na koj si linka-o.
Ako uzmemo 51 komad, sto je prva iole normalna cijena, racunalo bi se sljedece:
4 boje = 24x51 = 1224kn za jedan motiv na jednom mjestu. U tvom prijedlogu su 4 motiva pa je i sams cijena 4x veca ilitiga: 4896kn za 51 majcu, ilitiga, 96kn po majci.
Cijena se da skresat sa smanjivanjem broja boja.
Kad bi uspjeli (sigurno se da, samo je pitanje znanja i volje), napraviti logotipove u crno/sivo (jedan ton sive)/bijeloj varijanti, cijena bi bila:
11x51x4/51=44 kune po majci
S time da bi u tom slucaju mogli iskoristiti boju majce za "trecu" boju. Znaci tamo gdje ide "bijela" boja, samo se izbije motiv (napravi se "rupa" i iskoristi boja majce.
Naravno u svim ovim slucajevima, nebi bilo nick-ova na majcama jer bi sve majce morale biti identicne. Ako cemo radit neke "klanske" majce, to i nebi bio neki problem. Da nas se skupi 10-tak koji bi uzeli po 5 komada, eto nam narudjbe.
Sto nas se vise odluci za to, to ce svatko moci kuzeti manje komada osobno pa ce mu i financijski dio biti laksi, a i imati majcu ili divje svog omiljenog klana nikako nije losa stvar.
Naprimjer, zamislite sluzavog u CTN majci za vrijeme kolinja 8O
Svi u onim zmazanim nikakvim majcam aa on u bijeloj majci sa CTN logom na ledjima....kolje...
Hm ovaj da....mozda sam otisao malo predaleko...
Kako god bilo, krenimo sa dizajnom pa cemo puno lakse moci odrediti brojeve....
Evo primjer sa tog cijenika na koj si linka-o.
Ako uzmemo 51 komad, sto je prva iole normalna cijena, racunalo bi se sljedece:
4 boje = 24x51 = 1224kn za jedan motiv na jednom mjestu. U tvom prijedlogu su 4 motiva pa je i sams cijena 4x veca ilitiga: 4896kn za 51 majcu, ilitiga, 96kn po majci.
Cijena se da skresat sa smanjivanjem broja boja.
Kad bi uspjeli (sigurno se da, samo je pitanje znanja i volje), napraviti logotipove u crno/sivo (jedan ton sive)/bijeloj varijanti, cijena bi bila:
11x51x4/51=44 kune po majci
S time da bi u tom slucaju mogli iskoristiti boju majce za "trecu" boju. Znaci tamo gdje ide "bijela" boja, samo se izbije motiv (napravi se "rupa" i iskoristi boja majce.
Naravno u svim ovim slucajevima, nebi bilo nick-ova na majcama jer bi sve majce morale biti identicne. Ako cemo radit neke "klanske" majce, to i nebi bio neki problem. Da nas se skupi 10-tak koji bi uzeli po 5 komada, eto nam narudjbe.
Sto nas se vise odluci za to, to ce svatko moci kuzeti manje komada osobno pa ce mu i financijski dio biti laksi, a i imati majcu ili divje svog omiljenog klana nikako nije losa stvar.
Naprimjer, zamislite sluzavog u CTN majci za vrijeme kolinja 8O
Svi u onim zmazanim nikakvim majcam aa on u bijeloj majci sa CTN logom na ledjima....kolje...
Hm ovaj da....mozda sam otisao malo predaleko...
Kako god bilo, krenimo sa dizajnom pa cemo puno lakse moci odrediti brojeve....
16 godina 4 mjeseci ago #27497
od razor
Hm ovaj da...i ove gore cijene su samo cijene TISKA.
Sto se majci tice, ja mogu nabaviti stvarno dobre majce po ful jeftinoj cijeni (ala 15kn komad i tako to). Mi ih u firmi uzimamo non stop za sebe i nosimo ih svakodnevno, tako da mogu garantirati da sniu neko zadnje smece koje cete morati baciti nakon 2 nosenja....osima ko necete ic na kolinje....sa sluzavim....
Sto se majci tice, ja mogu nabaviti stvarno dobre majce po ful jeftinoj cijeni (ala 15kn komad i tako to). Mi ih u firmi uzimamo non stop za sebe i nosimo ih svakodnevno, tako da mogu garantirati da sniu neko zadnje smece koje cete morati baciti nakon 2 nosenja....osima ko necete ic na kolinje....sa sluzavim....
Moderatori: razor
Vrijeme kreiranja stranice: 0.396 sekundi