2.4 je stigla..!!!!

Anketa: Koliko če te mi pivi platiti (was ended 0000-00-00 00:00:00)

1
Nema glasova 0%
1
Nema glasova 0%
2
Nema glasova 0%
2
Nema glasova 0%
10
3 50%
10
3 50%
Ukupan broj glasača: 0
Samo registrirani korisnici mogu sudjelovati u ovoj anketi
Više
19 godina 6 mjeseci ago #4525 od razor
Replied by razor on topic 2.4 je stigla..!!!!
Ajmo ovak....
Do sada ti je npr trebalo 2 takva paketa od 30kb da bi server poslo sve informacije poterbne sto se tice polozaja neprijatelja. A sada, zbog kompresije ili optimizacije tih podataka dovoljan je smao jedan takav paket.

Znaci.....prije je tvoj komp moro skidat duplo duze da bi updejto gdje se nalaze trenutno neprijatelji.

A....i ko kaze da AA mjeri ping prema tome koliko treba da 30kb (il kolko god vec) prodje od tebe do servera?
Igra mjeri koliko vremena prodje da ti downloadas sa servera sve pozicije neprijatelja (i cega sve ne) i uploadas svoje stanje. Znaci to nije neki fiksan broj bitova....nego jednostavno se krece od trenutka do trenutka. Kako to znam? Tako sto se na serverima sa vecim brojem ljudi ping povecava. Tj....tvom kompu terba vise vremena da skine sve podatke sa servera. U to su se svi uvjerili iz prve ruke.
Mozda ces sad ti reci da se ping ne povecava jer je veca kolicina podataka nego da zbog veceg broja igraca server steka (hardverski) i da mu je tesko pripremiti sv einformacije za slanje. To ti pada u vodu jer server od AA moze drzat stara krntija od tisucu i sitnis megaherca sa 256 rama (siprobano) za 16 igrca a da se ni neuznoji. Zato? Pa zato jer nema grafike, nema renderiranja....sv sto radi je da downloada podatke od juzera, usporedjuje iz, izracunava nove , komprimira i vraca nazad juzerima....radi ko obican kalkulator. Procesor se prilikom toga ni neoznoji.

Please Prijava to join the conversation.

Više
19 godina 6 mjeseci ago #4527 od blento
Replied by blento on topic 2.4 je stigla..!!!!
evo znate kakav sam ja picajzla u vezi pingova...

Engine je daleko unaprijedjen...vidi se graficki razlika..al su zato i povecani zahtjevi graficke kartice...moja 4200totka se jos drz..al na samom rubu...kad se stave maksimalni detalji i 1280 X960 rezolucija...
osim trilinearnog sranja....

Ping...hmm...uglavnom su malo bolji nego prije...meni jos zalagira tu i tamo...al eto....ipak je veeeeeeeeelika razlika...

Više
19 godina 6 mjeseci ago #4528 od blento
Replied by blento on topic 2.4 je stigla..!!!!
Eee da dax....jeb ga..znam da vecina ljudi ne moze si priustiti bolje racunalo...no tehnologija ide naprijed...i nemogu oni cekati dok sve ne predju na najnovije masine...
S obzirom da danas postoje masine koje rade preko 4 GHz...pravo je cudo da ljudi uopce mogu igrat igru na 1 Gz i 256MB Rama..jel?...

Više
19 godina 6 mjeseci ago #4531 od razor
Replied by razor on topic 2.4 je stigla..!!!!
Istina....
A i nije greda.....daj si vremena kolko ti treba...klan ce uvjek biti tu (ak se stvarno odlucis neigrat).

• {=l.p=}_timer28
  • Topic Author
  • Posjetitelj
  • Posjetitelj
19 godina 6 mjeseci ago #4532 od {=l.p=}_timer28
Replied by {=l.p=}_timer28 on topic 2.4 je stigla..!!!!
Ma Blento..ostani i budi kamper :lol: :lol: digni si šator..uzmi sniper..i rokaj :lol: :lol:

• black
  • Posjetitelj
  • Posjetitelj
19 godina 6 mjeseci ago #4550 od black
Replied by black on topic 2.4 je stigla..!!!!
he....moji prvi dojmovi..

moram priznat da mi se ne čini da je bilo šta optimizirano u pogledu grafičkog engina i fps-ova jer su meni pali na granicu podnošljivosti.

ali to može biti i razumljivo s obzirom na to da su mape ovaj puta izvrsne i bitno veće. tako da se bojim da ću morat kupit novu grafičku i matičnu, a kad kupuješ te dvije komponentne ne možeš zaobić i 64-bitni athlonov procesor, recimo. ali ostaje pitanje u zraku "kako to da sam igrao igre sa možda i boljom grafikom" a na većem fps-u.

a ping stoji da je manji, te vjerujem u razorove priče o tome kako je optimiziran kompresijom podataka i bla bla.

sučelje je nažalost očajno, prije svega tu mislim na fontove koji su zbilja užasni, a najviše me smeta što nisu "smooth"-ani ili ti ga zaglađeni. tako da sam izgubio dobar dio preglednosti koji sam imao u prošloj verziji, nickovi igrača, broja fps-a, čitljivost sveg teksta u igri. pohvalno je šta ne moraš više ići na web da bi saznao koliko ti u bodovima preostaje do slijedećeg honora.

mislim da su zbrzali s izdavanjem ove verzije al šta je tu je, dobio sam 1-2 dvije izvrsne mape.

Moderatori: razor
Vrijeme kreiranja stranice: 0.443 sekundi
Pokreće Kunena Forum